Ezekből a jelekből szerintetek kihagyja a mászást vagy fog mászni?
Sziasztok.
Kisfiam 8 hónapos.
Előzmények:
3hónaposan át tudott fordulni hasról hátra, rá egy hónapra vissza.
6hónaposan egyedül önállóan tudott ülni. (Sose ültettem idővel arra lettem figyelmes, hogy az ölembe támaszték nélkül el van)
7hónaposan kezdett kúszni.
Viszont ekkor kezdte azt is 6,5-7 hósan hogy ülő helyzetből amit elért felkapaszkodott felállt.
Ugyanezt csinálja ölben is ráfordul az ember nyakára felcsimpaszkodik feláll. Egyedül képes állni, próbál lépegetni kapaszkodva ott elég instabil még.
Mászás jeleit nem látom, hogy "kutyázna" vagy bármi. Max annyiban hogy néha ha gyorsabban akar kúszni már magasabbra emeli a popoját.
Úgy térdel hogy ha az ágyon fekszünk ránk kúszik felhasal úgy maga alá húzza a lábát, földön szintén ez a taktikája laposabb tárgyra felhasal felhúzza a térdét. Ebből a helyzetből ki tud ülni illetve ha van kapaszkodója a térdelésből szintén fel áll.
Szóval szerintetek lesz itt mászás vagy nem? Mennyire nagy baj ha kimarad?
Aki ezek alapján magára ismert nektek mikor indult el a baba? (Ez csak kiváncsiság)
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm.
#2 es mit takar hogy beszédindítás kellett ezt hogy kell elképzelni? (bocsi még nem hallottam ilyenről)
Vagy a kúszás vagy a mászás kell.
Szüntesd meg a felállás lehetőséeit, amennyire csak lehet, és teremts lehetőséget a mászásra.
Amut leírtál az meg pont a tankönyvi definíciója az ültetésnek. Pont ez az, amit nem lett volna szabad.
Az én lányom sem akart mászni és a kúszást sem csinálta tankönyv szerint. 6 hónaposan felállt és támaszték mellett lépkedett. Gyógytornász azt mondta bukfenceztessem és rakjak elé akadályt, ami miatt kénytelen lesz négykézlábra helyezkedni. Pár nap múlva el is kezdett mászni. 10 hónaposan meg egyedül járni.
Unokatestvérem nagy fia diszlexiás és ezt arra vezették vissza, hogy kimaradt nála a mászás...
Csináljátok együtt, te is mászkálj vele, mutasd meg hátha leutánoz majd és csináld a bukfencet neki, nálunk bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!