Hogyan, milyen jelekből lehet megállapítani ha egy hat hetes babának fáj a hasa?
Ha nem tartja be a 3 óránkénti evészetet a tápszeres baba attól is lehet hasfájása, ez ráetetés?
Hogy viselkedik ilyenkor a baba?
A védőnőm szerint a hasfájós sírás az, amikor mindkét lábát a hasához felhúzva, feszítve, vígasztalhatatlanul sír a baba. Ha ölbe veszik, hasát, hátát simogatják, megnyugszik.
A ráetetés okozhat hasfájást, ha tápszeres, tartsd be az etetési időt, mert a tápszer nehezebben emésztődik, mint az anyatej, és két etetés közt inkább csak teával vagy vízzel kínáld.
Teát nehogy adjál egy 6 hetes babának...anyám, néha akkorákat tudnak mondani a hozzászólók.
Az eleje igaz: vígasztalhatatlan sírás felhúzott lábakkal.
Bocsi, az én babám anyatejes, így nem adok neki teát, de már a kórházban adják a teát az újszülötteknek, és úgy tudom, a tápszeres babáknak meg külön folyadékpótlás szükséges, nem kell agyonitatni, de pl. egy pár korty Mecsek baby tea lehet, hogy még jót is tesz neki.
A tápszer az táplálék, amellé kell a szomjoltó folyadék, míg az anyatej az táplálék és szomjoltó is egyben.
Általában amikor így sír fel szoktuk venni vállra és pár másodpercig abba hagyja aztán kezdi előlről.
Éjjel óránként volt fent és álmában is felsírt rövid ideig.
Állandóan evett volna, vagy csak én gondolom így.
120 ml , meg issza. Nem rég még csak 90 ml evett meg abból is volt hogy hagyott.
Ezt a "tea fóbiát" sosem fogom megérteni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!