Kihagyja a mászást?
Fiam 9 hónapos és felkapaszkodik,áll,bútorokba kapaszkodva lépeget.
Viszont nem mászik.. csak kúszik.
Négykézlábra áll,hintázik előre-hátra de inkább le hasal és kúszik.
Úgy érzem előbb fog menni mint mászni.. ez normális így?
Az az igazság, ha nem akar mászni, nem tudod rávenni.
Mellesleg én se másztam, és teljesen normális vagyok. Azt hiszem, túl nagy feneket kerítenek ennek.
Lehetséges, de nem 100%.
Az én fiam 9 hónapos kora előtt kezdett bútorokba kapaszkodva lépegetni, mégis elmúlt egy éves, mire megtette az első önálló lépéseit, önállóan pedig csak kereken 13 hónaposan állt fel.
Igaz, ő már 7,5 hónaposan mászott, de szerintem akkor is elkezdett volna mászni ebben a 3 hónapban, ha utána kell megtanulnia.
Én úgy gondolom, hogy a kutyázás jó jel, abból hátha nekiindul mászni hamarosan :)
Ülni már tud? Mert elvileg az hozza a mászást és fordítva, az én fiam legalábbis közel egyszerre tanulta meg a kettőt.
Ha kihagynà mégis, akkor azért jelezd dokinak vagy védőnőnek, biztos megmondják, hogy mi a teendő.
(Nekem anno azt mondták, mikor felállt, hogy ne nagyon biztosítsak neki olyan helyet, ahol fel tud kapaszkodni, hogy inkább másszon még, ezt neked is ajánlom, hogy ha tudod, inkább "sík terepen" legyetek a babával 🙂)
Majd kiderül lesz-e "következménye".
A fiam nem mászott, lassan megyünk diszlexia felmérésre/vizsgálatra - nem tudom hogy mondják, majdnem 8 éves és még mindig furán beszél, nagyon értelmes, de vannak betűtévesztései. Ő sem mászott, ki tudja ez miatt van-e
"Ülni már tud? Mert elvileg az hozza a mászást és fordítva"
Ne vidd már félre!
A mászás (de minimum a hosszanti kutyázás) 90 %-ban megelőzi az önálló ülést, mivel az eddzi meg a core izmokat.
Utolsó
Hát az a helyzet hogy ül is..
Tudom hogy a mászás fontos nagyon ezért is tettem fel a kérdést.
Szóval a mászáson kívül igazából mindent csinál amit "kell" q korában.. de a mászást nem..
Lépeget, ha elengedjük, meg áll stabilan pár másodpercig
Szerintem hamarabb fog menni mint mászni. Mindenben felkapaszkodik..
De nemtudom miért hagyta ki a mászást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!