Kaptunk színházjegyet, ti mit csinálnátok?
Van egy négy hónapos babánk, eddig nem kezdtük el a hozzátáplálást. ISZSZ anyatejes, sose tudtam normális mennyiségeket fejni, most volt hasmenéses megbetegedése. Nagyjából 2,5-3 nagyon néha 4 óránként eszik (este is). Szerintem talán épp elég tejem lehet.
A színház Budapesten van tőlünk kocsival 40 perc kb. 2 óra az előadás.
Mit csinálnátok?
Szerintem túldramatizálod. Felnőttek vagytok. Ha úgy döntötök, hogy nem mentek el, odaadjátok másnak a jegyeket és kész. Senkinek nem tartoztok elszámolással.
Az én kislányom nagyon korán igényelt már kiegészítést, tudtam hogy bírja a tápszert, mégsem esett jól ott hagyni 3-4 órára, mert ilyen idős korában 2 óránként lazán szopizott még 40 percet. Ha kimaradt egy szoptatás az én melleim bedurrantak és csöpögni kezdett a tejem, rosszabb esetben be is csomósodott másnapra, ami brutálisan fájt. Na most így élvezzem az előadást, vagy bármit... :D
Na én emiatt mondom azt, hogy döntsön mindenki belátása szerint. Senki nem jobb vagy rosszabb, amiért így, vagy úgy dönt. Amióta tehetem, nekem is jól esik néha lelépni pár órára, de az az időszak nálunk még nem erről szólt, mert mindig azt éreztem, hogy ezért a kis lopott időért drága árat fizetnék és erre nekem most nincs szükségem. Vagyis mindig mérlegeltünk, ha ilyesmi jött és a saját preferenciáink alapján döntöttünk.
Megjegyzem azért a kéretlen segítséggel érdemes óvatosan bánni, mert eljön az az idő, amikor majd jól jönne a kért... de a határokat húzzátok meg mielőbb.
Kérdező javasold, hogy menjen el a férjed az anyukájával és kész. :)
Te meg beszéld meg a pároddal, hogy menjetek el inkább vacsizni egyet, az max 2 órás program, addig nyugodtan otthagyod a babát, nektek is van közös időtök, anyós is boldogan unokázhat és ha ők állják a vacsit, akkor meg is ajándékoztak titeket. :D Mindenki boldog!
#33 Gondoltam rá. Ha kicsit kipihentebb lennék, akkor talán meg is tenném, de a férjem a múlt hónapban kb. heti 10 órákat túlórázott, este fél 8-tól fél 9 vagy 9-ig “vette át” a babát ami alatt főztem, ettem és zuhanyoztam.
Szeretnék én is pihenni és kikapcsolni kicsit. Ma szabin van, de én megint egyedül vagyok a babával, mert úgy intézte, hogy legyen egy plusz egy órás programja. Két hete egész napos programja volt a családjával, elmentek múzeumba meg beültek ebédelni. Volt a barátjával többször sportolni és mentek a céggel egy egésznapos aquapark (vizi csúszdás) csapatépítőre.
Az én babamentes időm ebben a hónapban kb. két másfél órás (vezetéssel együtt) bevásárlás és két közös két órás romantikus program volt, illetve egyszer elmentem tornázni de egy órán belül ott vissza is értem. Kissé rosszul esne, ha most a férjem még színházba is elmenne, miközben - mivel senki nem ér rá aznap - én egyedül gubbaszthatnék itthon a gyerekkel megint.
Na ez esetben szerintem nem a színházzal van a baj, hanem hogy beüt/beütött a tipik párkapcsolati krízis, amiből meg kell találni kiutat. Újra kell szervezni az otthoni feladatokat, a munkát, mindent, hogy te is boldog legyél a kapcsolatotokban, vagy egyáltalán az életedben és ő is megértse, hogy mi a gond, mert feltételezem ő nem érti. Minden külső tényezőt (anyósék) ki kell zárni.
Egyedül töltött időre is szükségetek van és közösen, kettesben töltött minőségi időre is. Szóval akkor a 33-as válaszomat megfordítom. Ha igazán gáláns lenne a párod és a szülei nem akarnak ebben partnerek lenni, akkor menj el a színházba te egy barátnőddel, amíg a párod sétál, kávézik, nem tudom mit csinál a közelben a babátokkal. :)
Hát beszélgess el a férjeddel. Ez így nem járja. Te is emberi lény vagy, nem egy szoptató gép, akinek be kell zárkózni évekre a gyerekkel.
Mikor megszületett a fiúnk férjemet hívta mozizni a családja, ő mondta, hogy elég tapintatlan lenne itthagyni engem, mikor itt rohadok egy síró babával akkor már egy hónapja bezárva, vérezve, szoptatástól fáradtan ő meg hogy menjen így szórakozni. Akkor minket választott inkább. Nekem jól esett. Mégha segíteni nem is tudott túl sokat akkor, de legalàbb szolidarítást vállalt.
Azóta is mi vagyunk az elsők szerencsére.
Megbeszéltük a férjemmel. Anyósomnak megírtam, hogy nagy probléma lenne nekünk bemenni, így nem megyünk, ezen sajnos nagyon besértődött látni sem akar. A férjem holnap átviszi a babát - ezt még azelőtt beszéltük meg, mielőtt nekem nyilvánvaló lett volna, hogy ennyire megsértődött és én, ha akarnék sem mehetnék - és most már nem akarom lemondani, ne okozzak vele nagyobb feszültséget.
De a ma este során sok mindenre rájöttem a párkapcsolatommal kapcsolatban, úgyhogy köszönöm a bíztatást, meg a véleményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!