Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kaptunk színházjegyet, ti mit...

Kaptunk színházjegyet, ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

Van egy négy hónapos babánk, eddig nem kezdtük el a hozzátáplálást. ISZSZ anyatejes, sose tudtam normális mennyiségeket fejni, most volt hasmenéses megbetegedése. Nagyjából 2,5-3 nagyon néha 4 óránként eszik (este is). Szerintem talán épp elég tejem lehet.

A színház Budapesten van tőlünk kocsival 40 perc kb. 2 óra az előadás.

Mit csinálnátok?

2023. nov. 24. 19:23
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

#7 A nagyszülők vették felajánlva, hogy addig vigyáznak a babára. Kicsit én is kiakadtam rajta, mert már pár hetes kora óta mindig előjön ez a “menjetek valamerre, majd én otthon maradok addig a babával egy üveg tápszerrel/lefejt anyatejjel” történet.

Köszi, hogy megerősítettetek benne, hogy nem csak az van, hogy rossz meny vagyok, aki keresztbe akar tenni a férjem szüleinek, hanem valahol jogos, ha nem feltétlenül szeretnék most így időpontra ilyen messzire színházba menni (még a szomszéd városba csak-csak elmennék, de Budapestet nem is tudom, hogy hogyan gondolták jó ötletnek).

2023. nov. 24. 22:00
 12/39 anonim ***** válasza:
35%
Nem is értem miért kellene egy 4 hónapos baba mellől elmenni így "szórakozni" vagy kikaocsolódni. Amikor egy estére ezért én a nagyszülőkre bíznám az kb 8-12 hónapos kora. Most még szerintem korai.
2023. nov. 24. 22:18
 13/39 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, abszolút nem csinálsz semmit rosszul! Van, aki még a totyis gyerkőcét sem szívesen bízza a nagyszülőkre, nemhogy egy 4 hónapos babát. Majd ti tudjátok, mikor akartok a kicsitől távol eltölteni pár órát, ehhez senkinek semmi köze, nektek kell érezni, úgyhogy nyugodj meg, tök rendben van, hogy nem akarsz menni!
2023. nov. 24. 22:25
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

Te és a férjed mit szeretnétek? Ha ti szeretnétek elmenni, akkor menjetek el. Mindegy, hogy sikerül annyit fejned, vagy a tápszer lesz a megoldás.

Ha csak azért mennétek, hogy ne sértsétek meg a nagyszülőket, nem ti vágytok rá, akkor ne menjetek.

A nehéz eset az, ha egyikőtök akar menni, a másik meg nem.

2023. nov. 24. 22:48
 15/39 A kérdező kommentje:

#14 Menni akár el is mennék. A férjemmel közös program jó lenne, ő is szívesen csinálna közös programot.

Ahhoz viszont, hogy én még a hajnali keléseknél 20 perceket mellszívózzak, hogy lejöjjön 10-15 ml tej vagy tápszert adjak a babának miközben örülök, ha csak 2-3x kel fel arra egy nap, hogy fáj a hasa és mindenféle furcsa színű a széklete így is, ez nekem nem igazán hiányzik.

A férjem viszont szerintem így is menne.

2023. nov. 24. 23:34
 16/39 anonim ***** válasza:
30%
Hála Istennek hogy nem volt tejem és nem voltam rab a börtönben..jezusom, fejd le valahogy és menjetek el, felnőtt emberek vagytok nem elítéltek házi őrizetben
2023. nov. 25. 00:58
 17/39 A kérdező kommentje:

#16 Igaziból pont fordítva érzem.

Kaptam egy időpontra szóló programot, amiről nem egyeztettek velem és még azt is elvárnák (nem akarnak utánunk jönni kocsival a színdarab végére, hogy az autóban tudjak szoptatni), hogy addig vállaljak már plusz műszakot és fejjek éjjel-nappal napi 2 órákat, hogy elmenjek rá. Én igaziból ezt érzem “rabságnak” vagy legalábbis a saját döntéseim korlátozásának és minden porcikám tiltakozik ellene.

Mert az az én döntésem, hogy szoptatok és nem adok tápszert. Az is az én döntésem, hogy nem fejek, hanem éjjel inkább négyszer felkelek, hogy megszoptassam. Az viszont, hogy emiatt a program miatt fejnem kell, azt nem érzem a saját döntésemnek, hiszen négy hónap alatt többször megpróbáltam fejni és sose esett jól, mindig abbahagytam inkább. Ráadásul, ha választhatnék, hogy mondjuk elmegyek színházba a “lefejt tejből” vagy mondjuk egy alkalommal nem kelek fel este, hanem keljen fel a férjem, akkor inkább az utóbbit választanám.

2023. nov. 25. 02:12
 18/39 anonim ***** válasza:
87%
Akkor nem kell elmenni. Látod hogy nem kapta be túl sok kommentelő a "szidjuk a szemét anyóst" horgot. Ha már eldöntötted rég, nem tartozol senkinek sem magyarázattal, és nem is kell egy anonim fórumon megerősítést keresni.
2023. nov. 25. 04:24
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egyénfüggő. Én teljesen megértem azt, aki lazán áll hozzá, és megy mindenfelé. Tök jó.

De én is úgy lennék vele, mint te kérdező. Nem akarnám a gyereket másra hagyni ilyen kicsin. Kényszerből nekem muszáj volt, mikor fogorvosi kezelésre jártam. De ez nem kötelező, meg nem is akarsz menni. Ne is agyalj rajta, mondj nemet, és kész. De ha a férjed menni akar, menjen el valamelyik családtaggal.

2023. nov. 25. 07:16
 20/39 anonim ***** válasza:
64%

Ja akkor ez a férjed szüleid miatt van. Ok. Te már eldöntötted, hogy nem mész mi a kérdés? Már akkor fel*bsztad magad, mikor a jegyet megkaptad.

Azért zárójelben megjegyzem később jól jön majd a segítségük, ne zárkózz el tőlük teljesen.

2023. nov. 25. 07:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!