Kaptunk színházjegyet, ti mit csinálnátok?
Van egy négy hónapos babánk, eddig nem kezdtük el a hozzátáplálást. ISZSZ anyatejes, sose tudtam normális mennyiségeket fejni, most volt hasmenéses megbetegedése. Nagyjából 2,5-3 nagyon néha 4 óránként eszik (este is). Szerintem talán épp elég tejem lehet.
A színház Budapesten van tőlünk kocsival 40 perc kb. 2 óra az előadás.
Mit csinálnátok?
Én azt gondolom,ha szeretnétek megoldható bármi. Ha pedig nem,egyértelmű,hogy így nem,el kell ajándékozni. Mindenkinek ezt saját magának kell eldöntenie. Nem hozol rossz döntést.
Bár csak fél évig tudtam szoptatni,nekem sajnos idegen helyen nem ment pl,de ti,akik iszsz szoptattok,ezekszerint vagy 2 éves korig nem mentek el sehova soha?Be vagytok zárva? Nálunk akik még barátnők szoptatnak másfél évest napközbe is úgy alszik el csak,napközbe is többször kéri,be van zárva a lakásba holott van nagyobb gyerek is,aki igényelné,hogy ne a falat bámulja. Én arra lennék kíváncsi,ha a nagyobb gyereknek lenne egy meccs vagy bármi ami fontos,és ahova picit nem lehet vinni,akkor nem mennétek el arra sem,mert iszsz? :( Mert ez első babánál tényleg tök oké,de mi van ha már a harmadik pl. Őszintén kérdezem,nem bántásból.
4 hónapos, kizárólag szoptatott baba mellől én sem mentem sehová el órákra. Fejni is utáltam, csak addig műveltem, amíg a 3. a PIC-en üdült, ahogy hazahoztuk, azonnal abbahagytam. Így nekem lefejt tejem sem volt soha a hűtőben. Te is hiába kezdenél el most fejni, lehet, el sem fogadná üvegből. És nem kell sokat várni, 7-8 hónaposan már tartotok ott a hozzátáplálásban, hogy ha nem is egy esti színház, de egy délutáni mozi tökéletesen belefér. Ezzel a jeggyel most menjen el az, aki vette, és érezze jól magát.
21-es: 3 gyerekkel sem mentem kizárólag szoptatott gyerek mellől el órákra. A nagyobbak programjaira 99%-ban simán el lehet vinni a babát, és ott megszoptatni.
Mi lenne, ha a férjed menne az anyukájával? És megbeszélnétek a szülőkkel, milyen programot vállalnátok szívesen?
Aki azt írja, hogy a szoptatás bezár: nem. Az zár be, ha csak otthon akarsz szoptatni és így sem fogadsz el más megoldást. Én még erdőben, farönkön ülve is szoptattam. Pont ez a jó benne számomra. Elég kevés olyan hely van, ahova nem lehet babát vinni.
Te a kérdezőre vetíted rá azt, amit valójában te csinálsz: függetlenül attól, amit leírt, te eldöntötted, hogy ő a rossz.
Lehet, sőt biztos, hogy az anyósék jó szándékkal adták a jegyeket, de mégsem cselekedtek helyesen. Nem kell erőltetni. Megkérdezhették volna, ha vennének jegyet, elmennének-e színházba szívesen? Ha igen, akkor ok. De itt nem erről van szó. Az elejétől sürgetik az anyát, passzolja le a gyereket, amit ő nem akar. Tiszteletben kéne tartani.
Lehet, hogy más nő örülne a lehetőségnek, a kérdező nem.
22# Igen,de a kérdés arra irányult hogyha nem tudod vinni a picit és vagy nem tudsz szoptatni random bárhol,akkor a többi gyerek rendezvényére nem mész el,mint anya? Nem az a verzió,amikor elviszed és ott is szoptatsz. Az egyértelmű és oké is.
23# De van akinek nem megy,ez van. Nem mindenki egyforma,ezt muszáj szem előtt tartani. Félévig amíg szoptattam nekem nem ment. Mindent abba az egy,másfél órába sűrítettünk bele. Ráaádul most ha elmentünk volna a nagyobbnak egy anyák napjára,és ott kellett volna szoptatni,akkor egész idő alatt szoptattam volna a sarokba. Vagy ha egy kirándulásra,mint a farönkös,akkor egy órán át ott ülök? Nálunk nem két percig ment a szoptatás,és ha elaludt,elvettem sírt és újra. Tehát nálunk ez nem működött volna. Ilyenkor mi van? Ha mellette ott van még 2,akinek ugyanúgy ki kell elégíteni az igényét.
25. Mi mondjuk sok mindent megoldunk. Ha beleférne kb. 3 órába, akkor nem lenne gond.
Járok tornázni, voltunk múzeumban, többször étteremben, kirándulni, strandolni, masszíroztatni, vendégségben is. Színházba vagy moziba is mennék (néztünk is ki színházműsort a szomszéd városba), ha nem 40 percre lenne. Egy anyák napi műsor is beleférne szoptatás után simán itthon hagynám nem lesz baja.
A problémám, hogyha nem számolok a parkolás, bemenés, korábban érkezés, hazafelé dugó idejével, akkor is ez a program kb. 3 óra 20 perc, minden mással együtt 4 óra vagy ha hazafelé dugó van, akkor hosszabb.
(Ráadásul biztos jószándékkal, de a nagymama nagyon nyomja ezt a témát, hogy ő itthon maradhasson a babával hosszabb időre és nekem az az érzésem, hogy átlép egy határt, mikor azt mondja, hogy akkor kezdjek el fejni, hogy neki ne kelljen behoznia a babát utánunk vagy ad neki tápszert).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!