Ülni nem tud de felkapaszkodik állásba és lépeget tárgyak mellett?
Nézd, az én babám 4 hónaposan elkezdett kúszással próbálkozni, aztán hoanapokig vetődve/fókázva közlekedett, majd 7 hónapos korában fogta magát és belém kapaszkodva felállt, majd 2 héttel később a kanapé mentén lépegetni kezdett.
Mindenki azzal riogatott, hogy óriási a baj, miazhogykúszásutánnemmászik?!?!?!
1-2 héttel később a 8. hónap elején olyan szabályosan kezdett el mászni, mint ahogy a nagykönyvben írva vagyon.
De ülni még mindig nem tud, ha lendületét veszti és lepottyan megmarad a popsiján, szépen tartja magát.
Szóval ahány baba annyiféle fejlődési folyamat. Én egy percig nem izgultam, hogy mit miért és hogyan csinál. Amúgy is akkora a mozgásfejlődési folyamatok közötti skála, hogy fölösleges időnap előtt izgulni.
Teljesen feleslegesen rángatod Dévényeshez. Normális gyógytornász egyébként nem is fogad neurológiai vélemény nélkül. Aki igen, az olyan is.
A babák fele állásból ül le, másik fele mászásból ül ki.
Állás probléma nélkül megelőzheti a mászást.
Normális, a lányom is előbb tudott állni, mint mászni meg ülni.
Nála speciel az ülés volt az utolsó amit megtanult. Már a mászás is ment, az ülés még akkor sem. Nincs semmi baja, már 3,5 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!