7 hónapos babátok mennyit eszik és mit,anyatej mellett?
Igaz nem anyatejes, hanem tápszeres, de egy étkezést váltottunk ki eddig gyümölcspürére.
Alma, banán, barack
Ezeket szereti
Semmit. Csak szopik. Ilyenkor még nem kell ennie semmit.
Csak kóstoltatás van. Hozzátáplálás,hogy szokja az ízeket.
Egyik se evett 7 hónaposan semmit.
Elsővel kitartóan próbálkoztam, meg is utáltattam vele az evést. 1,5 éves volt amikor sikerült kiváltani egy étkezést.
Másodikkal nem rontottam el. Kínaltam 6 hónaposan, nem kell. 7 hónaposan, nem kell. 8 hónaposan, időnként elfogadta. 1 évesen végig ette a szülinapi menüjét pürésítés nélkül darabosan a saját kezével és kanállal, villával.
Az enyém nagyon zabagép,kb mindent megkóstoltatok vele amit mi eszünk, kivéve ha valami nagyon zsíros, csípős, tejes vagy nyers.
Reggel pár falat zsemlét/4-5 karika vajas kiflit/anyatejes zabkását vagy tejbegrízet/1-2 vékony szelet uborkát, paprikát, paradicsomot. Vagy csak anyatejet, ha nincs kedve csatlakozni hozzám, de többnyire követeli a kajámat :D
Tízórait átalussza, legközelebbi étkezés szintén velem, az ebéd. Általában 2, nagyon nagyon ritkán 3 evőkanál levest vagy főzeléket szokott enni, de van, hogy csak a kenyerem héját nyammogja.
Aztán eszünk egy kis gyümölcsöt, most a legújabb kedvence a körte.
Az uzsonna időt szintén átalussza, s legközelebb a vacsora van amibe belekóstol, amit már hármasban fogyasztunk el.
Az vagy szendvics, vagy valami meleg étel.
Semmi nincs kiváltva, eszik amit szeretne, és mellé kap cicit amikor szeretne, de többnyire csak az alvások előtt kell neki.
Holnap lesz 8 hónapos, 6 hónapos volt amikor elkezdtem rendszeresen kínálni étellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!