Hogy oldjátok meg az ilyen helyzeteket?
A gyerekorvosunk negyed óra autóútra van. 13 órára kell mennünk oltásra a 1,5 éves kislányommal, azonban ő valamikor 12-12:30 között kezdi az alvási időt ebéd után. Ez a dokit egyáltalán nem érdekli és én sem szívesen tolom már, mert 3 hónapja napolja el valamiért az oltási időpontunkat. Egyébként is dél körülre adogatja mindig az oltási időpontokat.
Vagyis az időpont fix, de hogy a fenébe lehet ezt óriási hiszti nélkül "lehozni"?
Ha voltatok már ilyen helyzetben, vagy csak beleképzelitek magatokat, ti hogyan terveznétek a napot ilyen esetben?
(Babakocsiban nem alszik, autóban igen, de mire elaludna, kelni kell.)
Esetleg ha kicsit korábban adnád az ebédet?
Mennyit szokott aludni?
Nálunk kezdettől, újszülött kortól lehetetlen időben volt a tanácsadás, és minden héten menni kellett, 10 órára... MINDIG akkor volt az alvásideje. Kibírtuk.
Egyszer kibírjátok szerintem. Sírni ígyis-úgyis fog az oltás miatt, max jobban alszik utána :)
Nem tudom, nekem nem esik jól hallgatni a gyerekem fáradt hisztijét és ha tudok tenni a kialakulása ellen, akkor teszek. Semmi "lenézendőt" nem látok abban, hogy nálunk egy spontán program is annyira "spontán", hogy mindig úgy alakítjuk, hogy tudjon alvásidőben aludni az autóban, vagy egy ágyban a gyerek, amikor arra igénye van. Én lennék a legboldogabb, ha babakocsiban, vagy hurciban is elaludna, mert akkor most sem tettem volna fel a kérdést és sok fejfájástól megkímélt volna csecsemő korában is. :) Nekem onnantól kezdve nem jó érzés programozni, hogy a gyerekem azt már a legkevésbé sem tudja élvezni, de ez én vagyok.
Nyilván meg fogjuk oldani és viselni fogjuk a következményét, nem ez a kérdés, hanem hogy nektek ilyen esetre van-e valami enyhítő taktikátok?? Reggeli kelés eltolása, korábbi/későbbi etetés, programozás előtte, hátha bepörög és kitolódik az alvás, stb.? Ilyenekre lettem volna kíváncsi.
Mivel minden gyerek más, nem biztos, hogy a ti tapasztalataitok használható ötletet jelentenek nekem is, de kitudja, ötleteket meríteni lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!