A nagy könyvek azt írják 12 hónapos korig a kisbabák nem aludhatnak oldalt vagy hason csak háton fulladásveszély miatt. Éjszaka nagyon sokszor hasrafordul és én visszafordítom de van hogy felébresztem ezzel és nem örül persze ,később újra látom hogy hason alszik.
Persze van hogy végigalussza az éjszakát háton is..
Most 9.5 hónapos .
Hagyjam aludni úgy ahogy ő akar? gyerekes ismerőseim azt tanácsolták hogy ne hagyjam. de már nem tudom mi lenne a legjobb neki.
Az én fiam világ életében hason aludt. Én sem örülnék ha alvás közben folyamatosan forgatnának
2023. nov. 12. 08:26
2/13 anonim válasza:
Az én fiam is már újszülött kora óta hason alszik. A kórházban is hagyták, mert így szerette. A lányom kb 6-7 hónapos korától aludt így.
2023. nov. 12. 08:28
3/13 anonim válasza:
😂 Ne haragudj, de elképzeltem, ahogy éjjel, alvás helyett forgatod szerencséltent, mint valami grill csirkét. Persze, hogy hagyd aludni, ne viccelj már. Nem életszerű, hogy egy forogni tudó gyerek ne úgy aludjon, ahogy jólesik neki. Gyerekes ismerőseid biztos egész éjjel ott virrasztottak a kiságy mellett a gyermek 1 éves koráig... Ha nem vagy nyugodt, akkor használj légzésfigyelőt, de nem lesz semmi gond.
2023. nov. 12. 08:33
4/13 anonim válasza:
Az lenne a legjobb, ha hagynád aludni, ahogy kényelmes neki. A gyerekes ismerőseid meg nem normálisak...
Igazából a gyereket lebegtetve kéne altatni, mert mindegyik testhelyzet "rossz" valaminek. Ezért nem kell mindent összeolvasni és túlgondolni.🙂
Három gyerekem van, ebből egy ikerpár. Az első néhány hétben a hátukat törölköző hengerrel megtámasztva alattam őket hol jobb, hol bal oldalon. Utána úgyis elmozogtak, ahogy nekik jó volt.
Légzésfigyelőt használtunk elég sokáig, egyébként nem aggódtam azon, hogy milyen pózban alszanak.
2023. nov. 12. 08:34
5/13 anonim válasza:
Szerinted háton fekve, ha vissza bukik jobb ha becsorog a t<dőbe, úgy is megfulladhat, hagyd, a légzésfigyelő azért van hogy csipogjon ha baj van, de 9.5 hósan már az sem kell igazán.
2023. nov. 12. 08:55
6/13 anonim válasza:
Az én fiam is hason alszik 0 napos kora óta, most 8 honapos. Háton nem is tud aludni, felébred. Soha nem forgattam. Semmi baja, a mozgása is kitűnő.
2023. nov. 12. 09:06
7/13 anonim válasza:
A lányom kezdetektől hason aludt. Refluxos babsként csak így szabad.
1.5 éves
2023. nov. 12. 09:36
8/13 anonim válasza:
Pont hogy fulladás elkerülése miatt kellett mindkét lányomat az oldalán altatni mert nagyon sokat buktak.
2023. nov. 12. 09:41
9/13 anonim válasza:
Nekem mindhárom gyerekem hasonlavós volt. Persze próbáltuk mindenhogy, de akkor hamar felébredtek, így meg aludtak rendesen. A fulladásveszélyről meg azért agyaltam, mert nagyon bukósak voltak. A kezdetektől rengeteg tej jött vissza. Ha hanyadtfekve voltak, azon aggódtam, hogy ha jön vissza a tej…. Oldalt fekve meg mindig addig ficeregtek, amíg más pózba nem kerültek. Szóval nálunk a hason alvás vált be. Sőt, a korházban is úgy volt tették le.
2023. nov. 12. 10:04
10/13 anonim válasza:
Mindkét gyerekem hason aludt a kezdetektől. Nem is értem, az elmúlt 9 hónapban egész éjjel azt figyelted hogy milyen pózban alszik szegény? Ennek mi értelme van?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!