Felkeltsem az újszülött babát 3-4 óránként, vagy hagyjam aludni?
Minden könyvben és védőnői/orvosi tanácsban elhangzik, hogy a kisbabát (egy hetes, két hetes...) fel kell kelteni, nem alhat 4 óránál többet.. Ha éjszaka akár 5 órát is aludna az miért gond, ha anyuka közben lefeji a mellét, tehát a szoptatással nem lehet probléma? Természetesen a baba szépen gyarapodik, sárgaság nem tapasztalható.
Gond, ha egy egyhetes baba napi hatszor-hétszer eszik csak emiatt és nem keltegetem 3 óránként? Hogy csináltátok?
Nekünk ébreszteni kellett, mert gond volt a szopizással és magától nem kelt egyáltalán:(
Ha ez nem lett volna, akkor nem keltettem volna
Hat en nem keltettem, de csak az elso heten volt ilyen szerencsem, hogy ejszaka 5 orat aludt egyben, utana kelt magatol orankent 🤣🤣
Nappal pedig 20-30-60 percenkent kert cicit.
Fejni se fejtem, szoptattam, amikor a baba kerte, bar lehetoseg se lett volna ra.
A napi 6-7 alkalom szopi viszont nekem egy picit kevesnek tunik, elvileg minimum 10 alkalommal kene mellen lennie egy ujszulottnek. Kerdezd meg az orvost, hogy mit mond.
Nekem a kórházban tavaly nyáron 2 óránként mondtak...ejjel is... Kepzelheted, mikor 1-1,5orakat szopizott....majdnem idegosszeroppanast kaptam a faradsagtol...
Most megint babát várok, nem fogom keltegetni, az biztos (hacsak nem lesz koraszülött, besargult vagy ilyesmi)... Örülök, ha alszik majd és jut mellette időm a másfél évesemre, meg tudok majd kaját készíteni.
Beteg ? Koraszulott ? Veszesen besargult ?
Ha nem, akkor dehogyis, nem kell kelteni. 2023 van, ne evtizdes konyveket olvass, a vedonok nagyresze is oskovulet mindenfele tovabbkepzes nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!