Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz-e a mondás: "Anyatejes...

Igaz-e a mondás: "Anyatejes baba úgysem kap el semmit! "? Vonatkozik-e ez a megfázásos náthás betegségekre is?

Figyelt kérdés
4,5 hónapos babánk van. Óvjuk ahogy tudjuk. Rokonok között volt elég taknyos ember, de a fentiekre hivatkozva nem nagyon izgatják magukat, jönnek...
2009. jan. 2. 22:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
komolyabb fdertőhzéseket elkaphat....de sanyatej véd ez így igaz, én míg szoptattam 8 hónapig, igen 4 hótól elkezdtük hozzátáplálást, szóval addig nem volt beteg..ne aggódj ezen de remélem minél később lesztek betegek, első betegséget igen nehezen éltem meg:(
2009. jan. 2. 22:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
nekem azt mondták,hogy hamarabb meggyógyul, de ugyanúgy elkaphatja a bacikat,vírusokat. szerintem ha ebtegek jönnek látogatóba ne adjátok nekik oda a gyereket,ne hajoljanak oda hozzá
2009. jan. 2. 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem,szerintem nem feltétlen igaz.Nekem az a gyerekem amelyik a legtovább szopott,Ő volt a legbetegesebb,Ő kapott el minden nyavalyát.Amelyiket meg csak pár hónapig tudtam szoptatni,de már 2 hét után pótlás is kellett,Ő a legegészségesebb a 3 közül.De vannak ezzel mások is így az ismeretségi körömben.

Szoptatni jó,a legjobb tápláléka a babának,de mostanában túl nagy jelentőséget tulajdonítanak neki.Szinte lelkiismeretfurdalást keltenek azokban az anyukákban,akik nem tudnak szoptatni,hátha még beteges is a kicsijük.....

A gyerekekre vigyázni kell,de nem eldugva a világtól tartani.Ha tudod,hogy valaki fertőző beteg,ne engedd a közelébe.

2009. jan. 2. 22:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sajnos ez nem igaz. A fiam hazahordja az oviból a bacikat, amit a pici lányom el is kap.:((

Már 2 hetesen óránként a porszívóval kellett terrorizálnom szegényt. Most 3,5 hónapos, de már 2 betegségen túl vagyunk. Pedig csak anyatejes!

2009. jan. 3. 01:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az anyatejes babák is ugyanúgy megfertőződnek mint nem anyatejes társaik, csak az anyai immunanyagok jobban védik a szoptatott babákat. Én taknyos, prüszkőlő,beteg embert legyen az rokon vagy idegen nem engedek közel a gyerekeimhez. Szomorú hogy a rokonságodban nem evidens hogy akinek taknya-nyála csorog az nem megy látgatóba kisbabához.

Szabj határt mert ha a babád nem is, viszont te komolyan beteg leszel hogyan fogsz szoptatni?? - Mert téged is megfertőzhetnek!

2009. jan. 3. 08:34
 6/6 anonim ***** válasza:
90%

Nekem egy éves koráig CSAK szopizott a kisfiam, és közben is elég sokat volt beteg.

3 éves koráig szoptattam, pollen,por és különböző füvekre allergiás,asztmás és kruppos.

2009. jan. 3. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!