Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fáradtság? Mikor lesz ez jobb?

Fáradtság? Mikor lesz ez jobb?

Figyelt kérdés
Jövő héten féléves a fiam. Úgy érzem totál kivagyok fáradva mostanra.. azt hittem ilyenkor már többet el lesz magában de nem. Úgy érzem nem bírom tovább ezt csinálni. Teljesen megszűntem létezni úgy érzem...
2023. nov. 7. 07:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
26%
7# Én azért pontoztalak le, mert bár nálunk is szoktak mamázni a gyerekek, mi addig feltöltődünk a férjemmel,tehát ebbe egyetértek, hogy kell a külön idő, viszont nem gondolnám, hogy akkor könnyebb ha heti 5 napot 8-9 órát be van rakva intézménybe és csak hétvégén látom. Akkor ott azért már szerintem nagyobb problémák is vannak. Azzal sincs gond, hogy neked akkor lett könnyebb. Azzal pedig, hogy nem rakom be idő előtt intézménybe, nem azt jelenti hogy 3 évig a seggembe van. Bár nyilván ott nehezebb, ahol nincs nagyszülői segítség.
2023. nov. 7. 11:44
 12/24 anonim ***** válasza:
72%

Mivel ezek szerint nem voltál olyan helyzetben, hogy _tényleg_ nincs segítséged, így a "Bár nyilván ott nehezebb, ahol nincs nagyszülői segítség." csak egy odavetett mondat, miszerint lehet hogy nehezebb de hál istennek gőzöm sincs róla, mivel nem éltem át. Havonta nem bírunk eljárni kettesben a férjemmel. És lehet mondani, hogy mi vagyunk a bénák, de _tényleg_ nincs segítség.

Senki nem mondta, hogy 8-9 órát van oviban, ettől függetlenül igen, nekem akkortól könnyebb, - és megint hangsúlyozom, nem azt jelenti, hogy addig utáltam, de rohadt nehéz volt -, mióta nem vagyunk egy légtérben egész nap.

2023. nov. 7. 11:58
 13/24 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit.
2023. nov. 7. 12:00
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nagyon nehéz helyzetben vagy, nem is igazán tudok mit javasolni. Őszintén! Nálunk ugyanez volt a helyzet és eret vágtam volna néha, ha a férjem nem jön haza minden áldott nap értelmezhető időben és nem adhatom a kezébe.

Én sem vagyok egy született anya típus, nem vagyok képes szellemileg és idegrendszerileg 0-24 egy személyben vinni a hátamon az egész gyerekvállalással járó mindenséget és kész (szerencsére nem is elvárt). Lehet emiatt sz*r anyázni, de szerintem ritka az, aki ép elmével képes erre és nem csak muszájból csinálja.

Amit javasolni tudok:

- Apuka váltson munkahelyet, legyen otthon többet és segítsen többet.

- Ha fenti nem működik és nincs segítség, aki átvállal ezt-azt, akkor találjatok fizetett segítséget.

- Találj én időt, amikor azzal foglalkozol, amivel csak szeretnél. Én pl. ma elmegyek venni magamnak egy kabátot, aztán eszek valamit és beülök egy filmre a moziba. Egyedül! Mire hazaérek a kislányom már aludni fog, így gyakorlatilag 10+ órát töltök nélküle, ami olyan időtartam, ami már ténylegesen nyom rajtam egy reset gombot. Így frissen, fitten vissza tudok térni másnaptól az anya szerepbe és ha 2 hét múlva már megint nagyon nagyon elfáradok mentálisan, akkor az tart életben, hogy nem sokára megint jön a kimenőm. (3-4 hetente igénylek egy ilyet) Tök jó kis pont arra is, hogy legyen mit várnom, legyen mit terveznem, legyen miért lelkesednem!

Ha nem tudod kiadni magadból ezt az "enerváltságot", az nem jó. Kell valami feszültségkiadási pont az életedben, ami ad egy kis erőt a továbbiakhoz. Én legalábbis idővel egyre inkább azt érzem, hogy megfulladok, nem bírom és egy hisztis p*csa leszek, nincs mit szépíteni ezen. A reset után ez a fojtogató érzés elmúlik, újra nyugodt és kiegyensúlyozott leszek. Egyébként 17 hónapos a kislányom, nekem azóta könnyebb, hogy tudja a férjem is altatni és elvan vele is. Vagyis nem 100% tőlem függ a gyerek.

2023. nov. 7. 13:12
 15/24 anonim ***** válasza:
51%

12# Mivel több száz km-re élnek a nagyszülők, így van segítség, de nem minden esetben, aktívan dolgoznak. Havi 1x jönnek. Viszont mi kerestünk ismerős bébiszittert, mivel bármikor közbejöhet olyan, hogy a férjem nem tud hazajönni a munkából, nekem pedig lehet egy szimpla rosszullétem vagy hivatalos dolog, orvos, bármi. Mi tudtuk, hogy enélkül esélytelen, neki sincs ennyi szabadsága,messze élünk mindenkitől, csak max úgy, ha megbolondolunk. Én pedig megélni szeretném boldogan.

Egyébként nem tudom mi a problémád, senki nem írta csak pici értő olvasás... hogy te utáltad addig. Nincs gond azzal, hogy neked ott lett könnyebb, leírtam ezt is. Te magánügyed, te életed, TE nem ismersz engem úgyhogy nem kell a duma az életemről egy mondat alapján ítélve,én pedig szerencsére téged nem. Leírtam miért pontoztalak le és ennyi. Véleménye mindenkinek lehet.:) A többi leírta-e, hogy vajon miért pontoztak le..

2023. nov. 7. 13:15
 16/24 anonim ***** válasza:
64%

"Nincs gond azzal, hogy neked ott lett könnyebb" >< "viszont nem gondolnám, hogy akkor könnyebb ha heti 5 napot 8-9 órát be van rakva intézménybe és csak hétvégén látom"

Ez akkor csak nekem paradoxon.

Hidd el, kerestünk bébiszittert, én lettem volna a legboldogabb ha találunk. 3-at megpróbáltunk. Az egyiknek sosem volt jó, mikor nekünk kellett volna. A másikkal nem volt meg a kémia, és olyanra nem bízom a gyerekem, akivel én se jövök ki teljesen. A 3. ismerős lett volna, szintén elég korlátozottan, de 2 hónap után elköltözött a környékről, mert szakított a párjával és visszament a szüleihez. Ezzel kb kifújt a környéken mozgósítható bébiszitterek száma. Nem Budapesten lakunk, ahol sokkal könnyebb találni. Fejér megyében egy 2000 fős településen.

Kérdező: keress segítséget "minden áron"!

2023. nov. 7. 14:46
 17/24 anonim ***** válasza:
16# Neked ott lett könnyebb, nekem pedig nem akkor és arra céloztam, hogy nem hinném,hogy sokaknál ez lenne a megoldás, hogy egész napra elkerül a gyerek, de biztos van. Értem, hogy frusztrált vagy emiatt, de elhiheted nem sértésnek szántam, ne rajtam vezesd le. Így van, könnyen szövegelek,mert havi 1 segítség minimum van,plusz ugrasztható ember. Nyári szabadság alatt több is. Nyilván nem tudom elképzelni, ha 0 van. Azt is elhiszem, hogy nincs bébiszitter,mivel egy kis faluban nőttem fel, na ott biztosan nem találtam volna, sajnos, én is ismerősre merem csak. Itt sincs olyan sok, de legalább volt. Ha nekünk nagyszülő nem lett volna, lehet már a terhesség alatt még valakit kerestünk volna vagy nem tudom, mi már akkor ezeken gondolkozunk előre. Fogalmam sincs mit csinálnánk. Nálunk a férjem az első terhességem alatt váltott közelebbi munkahelyre is pont emiatt, így emberi időben haza tud érni. Ha az előzőnél maradt volna akkor este 9-ig nem láttuk volna hajnaltól, sajnos. Úgyhogy igen, szerencsés vagyok ennyiből nagyon, de elhiheted ettől függetlenül voltak olyan helyzetek, hogy nem tudtuk hogy oldjuk meg, mert senki nem ért rá. Volt hogy magán vérvételi helyre mentem inkább, hogy bevihessem magammal az egyikőjüket, mert máshogy nem tudtam,stb. Így viszont elhiszem, hogy neked emiatt lett ott könnyebb. Nem kell egyből a támadó stílus, szerintem.
2023. nov. 7. 15:30
 18/24 A kérdező kommentje:
14-es na hát pont így vagyok... Néha vannak ilyen napjaim mikor kicsit le tudom adni nagyszülőnek de kevés. Lehet valóban kellene egy bébiszitter majd. Azt hittem jobban bírom de a 0-24 csak velem.. kőkemény.
2023. nov. 8. 01:40
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az a kulcs, hogy segítséget kell szerezni, mert nem lesz sokkal jobb a helyzet a közeljövőben. Nekem pl. 1,5-2 éves kora körül volt a legnehezebb. Egy kisbabát csak el kell látni és szeretni, de egy nagyobbacska még mindig egyáltalán nem önálló, cserébe egész nap rohanni kell utána, kezelni a hisztijeit, stb. Az én lányom a déli altatásnál egy időben pl rendszeresen bekakilt és direkt benyúlt a pelusba majd elkezdte szétkenni, ha nem voltam elég szemfüles - mert így tiltakozott az alvás ellen. Na, az ilyesmitől teljesen kivoltam. Szerencsére az anyukám már nyugdíjas volt, és nagyon szívesen vigyázott rá, ha az őrület határát súrolgattam éppen-így még a férjemmel is fel tudtam töltődni. Utána mindig sokkal jobb anya lettem, aki nem csak vigyáz a gyermekére, hanem önfeledten tud vele játszani és rá figyelni. Keressetek bébiszittert és ha összeszoktak a babával, töltődj fel!
2023. nov. 8. 05:04
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

1 éves kor körül jobb lett nálunk szignifikánsan. Azóta eljátszik magában, jön-megy, már nem "baba".

Addig meg túl kell élni.

2023. nov. 8. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!