Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit vannak a nagyszülőkkel...

Mennyit vannak a nagyszülőkkel a gyerekek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nekünk úgy jó, ahogyan mi csináljuk.

De érdekel, hogy ezzel mennyire vagyunk egyedül.

A lényeg, hogy nálunk szinte napi szintű, hogy valamelyik nagyszülő eljön és elviszik a gyereket, vagy mi megyünk el hozzájuk.

8 hónapos a babánk, péntekenként rendszerint ott is alszik valamelyik mamánál.

Lehet önzőnek nevezni vagy bárminek, de nekem fontos, hogy a férjemmel, a barátnőimmel, nővéremmel tudjak találkozni. Hogy el tudjak menni edzeni, ilyenek.

Szeretek nem csak anya lenni. Ebben szívesen segítenek a mamák, mert imádják őt, teljesen elkényeztetik. De egyébként a testvéreink is szeretnek babázni, de ugye ők dolgoznak, általában nem ők viszik el.

Másnál mennyire van szerepük a gyerek életében a nagyszülőknek?

2023. okt. 30. 18:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szintén 8 hónapos a gyerekem

Ha elintézni valónk van,akkor hagyjuk anyósomra,de ez eddig kB. 3x történt meg.

Anyám 60kmre lakik így rá nem tudnám bízni.

Ők is jönnek látogatóba,mi is megyünk gyakran de nem hagyom ott soha egyiknél sem.

Szóval nagyon keveset van velük nélkülünk.

2023. okt. 31. 15:33
 12/17 anonim ***** válasza:
49%
Sokat van velük, sokat alszik náluk, nem minden nap, de hetente 2-3-szor biztosan, ket hetente ott is alszik valamelyik nagyszulonel. Sose lennek annyira önző, hogy megfosszam ot a nagyszuleitol. Csak jot tesz neki, ha a szelesenb családban is otthonosan mozog, mindenhol szeretik es onnan is tanul.
2023. okt. 31. 17:18
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Normál családokban mindenhol nagy szerepe van a nagyszülőknek, de nálatok inkább úgy néz ki, hogy szültél egy gyereket a Facebookra aztán majd mindenki más neveli mint egy falkában.

Szóval van egy gyereked, de minek? :D

2023. okt. 31. 19:57
 14/17 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk sajna messzebb vannak a magyszülők, ráadásul pont ellenkező iranyba laknak. Én örülnék ha gyakrabban unokáznának, legalább nem lennek mindig zombi. ( férjem részt vesz mindenben mielott jonnek a kommentek)
2023. okt. 31. 21:15
 15/17 anonim ***** válasza:

Többgenerációs családi ház, így a szüleimmel napi szinten találkoznak, sokszor nem is különül el, hogy "velük" vannak-e vagy "velünk", például a kertben. A nagyobbik 2,5 éves, van, hogy átmegy hozzájuk látogatóba (én kísérem), szerencsére kezdi egész jól érteni ezt a kopogás dolgot. Anyósom hetente többször beugrik, aztán sokszor marad is pár órát, após ritkábban jön. Minkét nagymamára nyugodtan rá mertem bízni már néhány hónaposan is pár órára a gyerekeket, ha nekem valamit intéznem kellett. A szoptatás miatt ezek nem lehettek/lehetnek annyira hosszú időszakok. Ha lehet, úgy intézem, hogy alvásidőben menjek el, az szerintem kevésbé megterhelő nekik. Mindketten jól bánnak a gyerekekkel, szívesen vannak velük, a gyerekek is szeretik őket. Ottalvós történet a nagyobbik gyermekünkkel csak 2 éves kora után volt, de előtte már volt, hogy anyós elvitte egy-egy délutánra. Igazából azért is kezdtük el szoktatni hozzá, hogy ha születik a kistestvére, kevésbé viselje meg, hogy nem vagyok otthon pár napig és más csinálja vele azt, amit én szoktam. Anyósom már 1 éves korában is mondogatta, hogy vinné, de a szoptatás miatt várnia kellett ezzel.

Szóval nálunk sokat vannak a nagyszülőkkel. Nekem úgy tűnik, hogy a gyerekeknek, a nagyszülőknek és nekünk is jó ez, ha sikerül megtalálni egy jó egyensúlyt ebben. Azon én is szoktam gondolkodni, hogy nekünk sikerült-e.

2023. nov. 1. 23:42
 16/17 anonim ***** válasza:
56%

7es miért irigykednénk? mert nekünk nem teher a saját gyerekünk, és képesek vagyunk őt saját magunk és a szexuális vágyaink elé helyezni?:-D

Az én fiam is két naponta találkozik nagyszülőkkel, de együtt vagyunk, nem sózzuk rá senkire, nem nekik szültem.

2023. nov. 2. 04:52
 17/17 anonim válasza:
35%
Jézus gyere le! Szegény gyerekek! Azt se fogja tudni hogy ki az anyja, ha mindig az anyósnál meg a másik öreganyjánál van a gyerek. Minek szültél, ha nem vagy képes ellátni a gyereket?
2024. jún. 28. 04:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!