Milyen hátránya lehet a gyerekeknek ha nincsenek nagyszülők?
Figyelt kérdés
Sajnos anyukám rég elhunyt, anyós nem igazán foglalkozik az unokákkal, szülinap karácsonyi ajándék van de kb ennyi, ha mu nem megyünk ő nem hív mi van a gyerekekkel. Nagyon szomorú vagyok emiatt, apósom imadná őket de ő is elhunyt már.2019. ápr. 13. 12:28
1/15 anonim válasza:
Semmi, a gyereknek a szülök a fontosak. Nagyon sok családban nincsenek vagy messze vannak a nagyszülök, a gyerekek meg ugyanúgy felnönek. Ez csak a szülöknek gond, mert ök szokták a gyerekekeket a nagyszülökre sózni.
2/15 anonim válasza:
Hátránya? Egyel kevesebb rokoni kapcsolat. Nem kell kiemelni a gyereknek, hogy nincsenek és nem lesz probléma.
3/15 anonim válasza:
Első le lett szavazva, pedig igaza van. A nagyszülői kapcsolat igazából a szülő szempontjából fontos, neki nyújt inkább támaszt. A gyereknek ti vagytok a fontosak, nem fogja megsínyleni ha nincsenek nagyszülei. Ez nem az a fajta bensőséges kapcsolat ami befolyásolja az érzelmi és értelmi fejlődését. Nyilván tök jó ha vannak normális nagyszülei a gyereknek akik szeretik és törődnek vele, de ez annyira borzasztó ritka sajnos, és igazából tényleg semmi hátrány nem éri a gyereket ha ebben nincsen része.
4/15 anonim válasza:
Semmilyen hatranya nem lesz! Ha felno, lat roluk esetleg kepet, nyugtazza aztan annyi! Nem fog ossze szorulni a szive…
5/15 anonim válasza:
Ha szeretetben nő fel, akkor konkrét hátránya ebből nem lesz, kb az az eset h akit sosem ismertél az nem fáj h rég meghalt..
Illetve mivel más gyerekektől hallják h mennek a nagyszülőkhöz, ott a mama anyák napján stb. ez picit kellemetlen érzés lehet nekik, hogy nekik nincs.
Viszont akinek vannak nagyszülei azért igenis sok pozitívumot hozzá tudnak adni az unoka életéhez.
6/15 A kérdező kommentje:
Hát igen. Nekem a nagyszülők a világot jelentették gyerek koromban, biztosan ezért is rossz nekem, hogy a gyerekeim ezt nem kapják meg. A nyarak a mama Tata minden kivansagom lesték. Olyan sokat agyalok ezen hogy kezdek bele betegedni
2019. ápr. 13. 20:12
7/15 anonim válasza:
Nincs nekem él még anyu de nem igazi nagymama tipus,soha nem is volt az.
8/15 anonim válasza:
Ne emészd ezen magad, semmi értelme. A gyerekek ettől még szépen fel fognak nőni.
Max próbálj beszélni anyósoddal - hiszen ő még él! - hogy jó lenne ha kicsit többet törődne az unokákkal.
9/15 anonim válasza:
én csak egy nagymamámat ismertem. Imádtam. Ő volt a klasszikus, csupaszív nagyi. Volt az utcánkban egy fiú, ő “Bés” volt, én meg “Ás”, így nem igazán spanoltunk. Nah, a kisfiút egyedül nevelte az anyukája, nagyszülők és apa nélkül. Egyik nap meggyes pitét sütött nagyi, majd telefonált. Átjött Zoli meg az anyukája. Mindenki falta a pitét, a felnőttek kávéztak, mi meg kaptunk a végén málnaszörpöt. Másnap is átjött Zoli, visszahozta a tányért, amiben vittek még pitét.... Aztán leültünk kártyázni. Általános iskola utáni nyáron történt ez. Zoli utána szinte minden nap átjött, megismerte a nagyszülői gondoskodást, és nem utolsó sorban a legjobb barátok lettünk. Ma is. Mindig emlegeti hogy neki az én nagymamám az övé is volt. Tehát, lehet még a gyerekednek nagyija😂
10/15 anonim válasza:
Nekem is nagyon sokat jelentett a nagymamám. Régóta nincs már köztünk, de a mai napig kap ajándékot anyák napjára.... De akinek nincs, annak nem fog hiányozni. Fél lehet nőni nélküle, pont ugyanuyg, ahogy apa nélkül is. A gyerek eztbszokja meg. Nyilván időnként felmerül majd benne, hogy neki miért nicns, de ez csak egy ismeretlen utáni vágyakozás lesz,ami egészen más, mintha lett volna valaki, akit elveszített
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!