A gyerekek elnézhetik más gyerektől a cumizást?
Én nem érzem egyelőre, hogy a 4hónapos fiam igényelné a cumit. Nem lóg a cicin órákat, elalszik szopi után.
Most a fogzás miatt nyűgösebb, jobban megviseli mint a kislányomat anno.
Kislányom most 5 éves, ő sem kapott cumit, nem szopizta az ujját sem. Szerencsére a cumiról leszoktatással így nem kellett bajlódnunk.
Az viszont elgondolkodtatott, hogy kisfiammal egyidős az unokatestvére, aki mindig cumizik.
Sokszor lesznek együtt, így ha látja majd az unokatesót, kedvet kap a ő is cumizáshoz?
Megjegyzem, hogy nem nézem le azokat, akik adnak cumit és nem is gondolom semmi rosszat róluk, mindenkinek saját dolga, mit ad a gyerekének, én viszont szeretném kihagyni a cumit, amíg az nem szükséges és lehetséges.
Szerintem nem. Én mondjuk sokat próbálkoztam cumit adni a lányomnak - akkor még nem olvastam a káros hatásairól, viszont nem kelett neki, kiköpte. Nem érdekelte másnál se. Utólag örülök, hogy így alakult.
Nyáron "beszólt" egy nagyobb kislánynak a strandon, hogy ilyen hosszú haja van a lánynak és még cumizik? A kisbabák szoktak.😅 Pedig tőlünk nem hallott ilyet. Lehet oviban
A legnagyobb Fiam se cumit, se az ujját nem szopizta, Neki a cumisüveg, Ede (a nagy macija), és a gagó (takaró) volt a nyugtatója. Bárhonnan hazajöttünk ezt a hármat kérte, lefeküdt és kb. húsz percig csak cumizott, pihent.
A középső Fiam szopizta az ujját az első pillanattól szinte. Még oviba járt, amikor néha az ujjával a szájában ébredt, tehát nem tudatosan, de bekerült az ujja a szájába.
A legkisebb Fiam este lefekvéskor egy nagy macira (még nincs neve) teszi a fejét és tejpépet iszik cumisüvegből, de napközben nem kell Neki semmi ilyesmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!