9hós babámnak milyen házi kosztból adhatok? Mind főétel mind hidegből.
levesek - zöldség és krémlevesek-
sült hús mehet a főzelék tetejére
attól is függ hogy mennyi foga van de főleg főzelékeket és leveseket ehet kevés foggal
Bármit adhatsz, ami azokat az alapanyagokat tartalmazza, amiket a korának megfelelően ehet, és amit meg tud rágni. (Esetleg leturmixolhatod azt, amit nem tud elrágni...)
Én nem adtam még ekkoriban: tej, tejtermék, szója, tojás, erős fűszerek, sertés hús
(Bár nálunk tej és szója allergia van a családban)
Akkor még csak harapni tud rágni nem..
puha falatkákat kaphat keményebbeket felügyelet mellett..
hideg étel?
- vajas kenyér kocka
- vajkrémes, májkrémes kenyérkocka
- sajtkocka
- sonkacsikok
-
2 vagyok:
az ínyükkel remekül elrágják a puha dolgokat. Nagyobbik lányomnak másfél éves koráig nem volt rágó foga, sőt, 10,5 hónapos koráig egyetlen foga sem, és úgy is kiválóan evett már mindenfélét.
Azt kell figyelni, hogy nehogy mellényeljen. (Pl. nyers zöldséget, vagy almát egészben nem kaptak még! De a nyers zöldség egy részét amúgy sem ehetik ilyenkor még...)
Carmen22 válasza:
"puha falatkákat kaphat keményebbeket felügyelet mellett.. "
a puhával meg otthagyod és elmész netezni, míg eszi??????? te jó ég. remélem, hogy MINDENT felügyelet mellett csinál még egy 9 hónapos baba.
"Carmen 22" bilokál. :o)
Én is törtem a fejem, mire rájöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!