Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mért visít az 1 éves babám,...

Mért visít az 1 éves babám, ha valami nem tetszik neki? Nem integet, nem tapsol, nem pápázik, nem mutogat...

Figyelt kérdés

Ezt most kezdte el nem sokkal 1 éves kora előtt.

Ha valami nem tetszik neki, elkezd fülsüketítően visítani, sokszor egy pillanatra a fülem is bedugul annyira sikít. Belevörösödik az egész feje..

Kajánál is pl amikor etetem, hirtelen a semmiből elkezd visítani, én meg csak nézek, h mi a baja? 1 éves státuszon ugyanez..full csend a váróba, egyszercsak a gyerekem teli torokból süvölt...

De ha rászólok, h nem szabad akkor is.

A másik, h nem mutogat, nem tapsol, pápázik, ezért is már aggódom, hogy mi lehet a gond...😔

Pacsit ad, de a pápát is hiába mutogatjuk már hónapok óta, semmi.

Egyetlen értelmes szót se mond, 11 hós korában utánozta az oroszlánt pár napig, azóta elhagyta azt is...

Védőnőnek, orvosnak hiába mondom, csak legyintenek, h ő későn érő típus.

Szerintetek jogosan aggódom?

2023. okt. 20. 11:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

Mert még nem jár ott a fejlődése...🤦

Agysebészet, de komolyan.

Nincs elkésve. Majd ha 1,5 évesen se jár semmivel előrébb, akkor aggódj. De még akkor se túlzottan.

2023. okt. 20. 13:02
 12/24 anonim ***** válasza:
66%

Nem, nem kell szavakat mondania. Allathangot sem, 1 eves, konyorgom, hagyjad mar a szerencsetlent !

Visitani azert visit, mert tetszik neki a hangja, ennyi. Mindig kitalalnak valami ujat, par het mulva mast fog csinalni, akkor meg azert jossz majd ide jajveszekelni.

2023. okt. 20. 13:05
 13/24 A kérdező kommentje:

Még ha belelátnál az egészbe, akkor megérteném, h idejössz okoskodni. Ez a visítás már messzemenően nem az, mikor azért csinálják mert tetszik a hangjuk.

Te meg idejössz unatkozni mások kérdéseihez, mert jobb dolgod nincsen, mint h másnak ugasd ide a baromságaidat.

Látszik abból is, ha többiek mennyire tartják hasznosnak a válaszaidat😒

2023. okt. 20. 13:18
 14/24 anonim ***** válasza:
47%

Csak azért, mert mindenki ellentmond neki, rögtön abban a delúzióban hisz, hogy egy ember válaszol neki...

Hány gyereked van, hogy tudod, hogy mi a normális?

Neurológus, gyógypedagógus, neuropszichológus vagy?

2023. okt. 20. 13:22
 15/24 anonim ***** válasza:
Kerdezo, nem egy ember irja ugyanazokat a valaszokat 🤦🏻‍♀️
2023. okt. 20. 14:14
 16/24 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező!

A sikítás szerintem minden korban bejöhet, az én 13 hónaposom azért kapott sírógörcsöt nemrég, mert a 2 (!!!) éves szomszéd kisfiú sikított egy brutálisat tőle 2 méterre (azt hittem, hogy az én dobhártyám is beszakad 😀). Szerintem ezt majd megunja /gondolom a doki is hallotta, jelezte volna, ha ez gond/ 😊

Egy évesen az én fiamnak 1 db szava volt: emm (jelentés: elment), ezt használta is gyakran, de semmi több.

12,5 hónaposan elkezdett lépegetni, kereken 13 hónapos korában állt fel egyedül és indult el önállóan. Na onnantól beindult a beszéde is, az elmúlt pár napban elkezdett szótagokat ismételgetni utánunk, megnevez dolgokat magától pl. ga=galamb, va=vau/kutya, vá=vállfa, da=labda, gá=liba, meg mondja már azt is, hogy "anyany" 😍

A te gyerkőcöd elindult már? Mert az elvileg egy helyen van az agyban a beszéddel, így nagyon be tudja indítani a beszédet is, míg a próbálkozás ideje alatt van, hogy stagnálnak, biztos mindenre rákészülnek olyankor 🙂

2023. okt. 20. 14:38
 17/24 A kérdező kommentje:

Ahh kedves #16-os, nagyon köszönöm a normális válaszodat! Végre valaki!!

Az én gyerkőcöm még nem indult el, kapaszkodva lépeget a bútorok mellett.

Remélem, hogy ha elindul, akkor vele együtt jön a többi fejlődés is!

A doki nem mondott semmit a sikogatásra (de ő sose szokott semmire sem értelmes választ adni)

Igazából a sikogatás mellett ami nagyon zavar, h ugye nem tapsol, pápázik és nem mutogat. A tiéd mikor kezdte ezeket?

A védőnőnk azt mondta, hogy van olyan gyerek aki abszolút nem szereti a pápát, tapsit,így nem is csinálja. Az, hogy ad pacsit elég, mert már az is egy utánzás.

Ugye volt a státuszon kérdés, h mutogat-e, oda azt írta be, h még nem, csak ránéz a dolgokra.

2023. okt. 20. 14:59
 18/24 anonim ***** válasza:
71%
A 16#-al egyetértek. Szépen leírta. Most töltötte az egy évet? Akkor aggódnék,ha másfél évesen sem csinálja. Nálunk is visítozott 1 évesen,de mindig nevetett rajta. Aztán elhagyta. Az itt megmondó IQ 0-kal meg nem kell foglalkozni,idejárnak ventillálni,mert otthon nem tudnak,sajnos. Én mindig megsajnálom őket tényleg.
2023. okt. 20. 15:20
 19/24 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem tényleg minden baba azt csinálja, ami tetszik neki :)

Nálunk a pápá 9 hónaposan kezdődött, de lakótelepen lakunk, 5 perc séta alatt tíz ismerős integetett neki, ami nagyon tetszett neki, hihetetlen mosolygós, barátságos baba amúgy 😀

Kb. fél hónap múlva mutatott először, arra egy hónapra (kb. 10,5 hósan) tapsolt, de azt csak mi tudtuk, hogy taps 😊 Olyan szabályos tapsot, amikor a két tenyerét üti össze és még egy kis hangja is van, csak pár napja tud.

De hozzá kell tennem, hogy mielőtt ezeket elkezdte, már én is írtam ki kérdést, hogy miért nem utánoz, mert a sok szakember rám is rámhozta a frászt... 🙃

Annyit tudsz tenni, hogy viszed mindenfelé, pl. játszi, boltok stb., emberek és gyerekek közé is, tehát adsz neki lehetőséget, hogy megtetsszen neki valami, és lásson mintákat.

Nálunk pl. van egy játszótér, ahová ritkábban jártunk, mert kicsit messzebb van, viszont Lúdas Matyi a tematika, sok játékon van díszítésnek liba. Na az a kisfiamnak nagyon bejött valamiért, a hinta fölött is vannak libák, és szinte hintáztatni sem tudtam ott, mert mindig csak fölfelé bámult 🙂

Ott mutatott először mutatóujjal, a libára. Az "emm" utáni második szava a "gá" volt, azóta ha bármilyen libaforma madarat lát, már mondja is magától, hogy gá-gá, kérdezni sem kell, hogy "mit mond a liba?".

Nagyon vicces, de őt a liba érdekli ezek szerint 😃 Ha nincs ez a játszótér, sose jövünk rá...

2023. okt. 20. 15:29
 20/24 anonim ***** válasza:
73%

"De ha rászólok, h nem szabad akkor is."

Egy 1 évesnek tudnia kell, hogy nem szabad üvölteni? Meg amúgy miért nem szabad? Mert anyukának megfelelési kényszere van mások felé a váróteremben? Ez az 1 évest aztán baromira nem érdekli, nem is érti. Ő így fejezi ki magát.

2023. okt. 20. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!