Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lassan 4 hónapos nem gagyog,...

Lassan 4 hónapos nem gagyog, nem figyel arcokra, tapasztalt valaki ilyet a babájanal?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy 10 nap múlva 4 hónapos baba aki egész nap nem ad ki hangot. Ha éhes sír, ha nem tetszik neki már pl hason vagy játszószőnyegen akkor,,nyekereg,,de egyébként más hangot nem ad ki. Szemkontaktusa gyenge, rám általában figyel, de sokszor csak fölém, mellém néz, nem igazán a szemembe. Ha látogatók jönnek, nem igazán nézi meg őket, maximum egy pillanatra, inkább elforditja a fejét maximum egy gyors mosoly aztán már el is veszi a fejét (mintha szégyenlős lenne) . Amúgy sokat mosolyog, sokat alszik, nyugodt baba, kezeit már felfedezte, de egyelőre még nem nyúl tárgyak utan, de amit az arca elé teszünk megfogja. Járunk tornára vele, egyelőre csak egyik oldalára forog, atfordulni meg nem tud, de már nagyon próbálkozik. Természetesen megyunk neurologushoz és nem itt keresem a választ, csak tapasztalatokra lennék kíváncsi. Van valakinek tapasztalata hasonlóval, hogy alakult velük később? Nagyon félek, kérlek csak olyan írjon aki érintett a temaban, mert így is borzasztó aggódom. Köszönöm szepen

2023. okt. 16. 17:23
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Szia, igen voltunk neurológusnal, ő mindent rendben talált, most januárban újra megyünk. Nem sokat javult egyelőre a helyzet sajnos, hasra atfordul, nyúl a játékok után, de a szemkontaktusa meg mindig gyenge, és bár már valamit gőgicsél, még nem az igazi.
2024. jan. 1. 09:29
 12/34 anonim ***** válasza:

Szia! 10-es vagyok, köszönöm szépen a válaszod. Azért az megnyugtató, hogy a neurológus minden rendben talált.

Akár ő, akár a gyerekorvos mondott valamit, hogy akkor még is mire lehet gondolni? Lehet hülye kérdés, de szemésznél voltatok?

2024. jan. 13. 20:39
 13/34 A kérdező kommentje:
Nem voltunk, de a hónap végén megint megyünk neurologushoz jelzek utána :)
2024. jan. 14. 00:27
 14/34 anonim ***** válasza:
Köszönöm, ha visszajelzel! Őszintén kívánom, hogy megnyugtató legyen a következő konzultáció és persze hogy megoldódjon a probléma.
2024. jan. 14. 13:28
 15/34 anonim válasza:

Szia!

Nálunk nagyjából ugyanez van, jövő héten lesz 4 hónapos a kisfiam. Ma voltunk Dévényen mert az egyik oldalára szívesebben mozdul, úgyhogy torna biztos lesz belőle. Viszont észre vette a tornászunk hogy nem fókuszál rá (nem néz a szemébe) hosszabb ideig. Inkább nézeget össze vissza, minden más érdekli. Ránk akiket ismer hosszabban néz, mosolyog, illetve ő sokat gőgicsél. Mondta hogy ez lehet idegrendszeri éretlenség is, TSMT tornát javasolt illetve azt hogy a későbbiekben keressünk fel azért egy neurológust. Szerinte ha ismerősökre tovább néz, mosolyog nekik (amit csinál) akkor elindult a folyamat csak valószínű rá kell segíteni a TSMT-vel. Ő egyébként 36+6 napra született, így a koraszülöttségbe pont bele csúsztunk de az értékei rendben voltak. Jelenleg teljesen be vagyok sz*rva az egész helyzettől. Mondta a tornászunk hogy ne gondoljam túl mert felesleges de hát nyilván azt csinálom.

Veletek mi lett azóta? Látta megint a doki? Köszi ha válaszolsz :)

2024. febr. 22. 13:19
 16/34 A kérdező kommentje:
Lassan 8 hónapos lesz, én meg mindig be vagyok tojva őszintén, a napokban elkezdett hallgatni a nevére, úgyhogy bizakodom, de amúgy egy ideg vagyok sajnos,de tényleg az őrület határán. Voltunk azóta megint neurológusnal, ő rendben találta, a babák mindenfélék azt mondta... Most kezdett kúszni, bár még érdekes a technika, de legalább elindult előre. Gagyogas meg mindig nincs sajnos maximum mem, nem, mam, inkább kiabálás. Remélem minden rendben lesz nálatok is, nálunk is és eljon az az idő, amikor nyugodtan elvezhetjuk majd az anyasagot
2024. febr. 22. 16:12
 17/34 anonim ***** válasza:

Ha rendben talalta a doki, akkor ne idegeskedj. Vannak keson ero babak, bar egyebkent szerintem nincs lemaradva. Szotagokat mond, ez is rendben van. A lanyom 7 honapos volt majdnem mire atfordul, szerintem o is kb 8 honaposan kezdett el kuszni…most a legjobbak kozt van az oviban, csak dicserik az ovonok… nagyon okos.

Nem kell mindig a nagykonyvet nezni, halad csak lassabb utemben, vannak lusta babak.

2024. febr. 22. 18:25
 18/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató szavakat :) legyen igazad :)
2024. febr. 22. 19:03
 19/34 anonim válasza:

Az tök jó ha a doki rendben találta, szerintem se idegeskedj. Én úgy érzem akkor fogok megnyugodni ha neurológus már látta. Bár azt mondták a dévényen hogy őt később rá ér megkérdezni, előbb legyen csak a torna mert a helyzet még változhat. Úgy vettem észre hogy a saját megszokott közegében simán odafigyel ránk de ha új helyen van mint ma a tornán, minden más érdekli és azért nem figyel oda.

Tudom hogy hülyeség meg minden gyerek más, de én állandóan bele esek abba a hibába hogy más babákhoz hasonlítom pl a kislányomhoz aki már 5 éves és mindig mindent a “nagykönyv” szerint csinált.

A szemkontaktus hogy alakult aztán nálatok?

2024. febr. 22. 19:03
 20/34 A kérdező kommentje:
Hát mindenképpen jobban figyel, de még nem az igazi. Nem néz hosszabb ideig a szemünkbe, csak pár másodpercre, főleg közelről gond még, messziről már sokkal jobb. Biztosan nehéz, ha van összehasonlítási alapod. De való igaz, hogy minden baba más ütemben fejlődik
2024. febr. 23. 02:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!