Lassan 4 hónapos nem gagyog, nem figyel arcokra, tapasztalt valaki ilyet a babájanal?
Szia! 10-es vagyok, köszönöm szépen a válaszod. Azért az megnyugtató, hogy a neurológus minden rendben talált.
Akár ő, akár a gyerekorvos mondott valamit, hogy akkor még is mire lehet gondolni? Lehet hülye kérdés, de szemésznél voltatok?
Szia!
Nálunk nagyjából ugyanez van, jövő héten lesz 4 hónapos a kisfiam. Ma voltunk Dévényen mert az egyik oldalára szívesebben mozdul, úgyhogy torna biztos lesz belőle. Viszont észre vette a tornászunk hogy nem fókuszál rá (nem néz a szemébe) hosszabb ideig. Inkább nézeget össze vissza, minden más érdekli. Ránk akiket ismer hosszabban néz, mosolyog, illetve ő sokat gőgicsél. Mondta hogy ez lehet idegrendszeri éretlenség is, TSMT tornát javasolt illetve azt hogy a későbbiekben keressünk fel azért egy neurológust. Szerinte ha ismerősökre tovább néz, mosolyog nekik (amit csinál) akkor elindult a folyamat csak valószínű rá kell segíteni a TSMT-vel. Ő egyébként 36+6 napra született, így a koraszülöttségbe pont bele csúsztunk de az értékei rendben voltak. Jelenleg teljesen be vagyok sz*rva az egész helyzettől. Mondta a tornászunk hogy ne gondoljam túl mert felesleges de hát nyilván azt csinálom.
Veletek mi lett azóta? Látta megint a doki? Köszi ha válaszolsz :)
Ha rendben talalta a doki, akkor ne idegeskedj. Vannak keson ero babak, bar egyebkent szerintem nincs lemaradva. Szotagokat mond, ez is rendben van. A lanyom 7 honapos volt majdnem mire atfordul, szerintem o is kb 8 honaposan kezdett el kuszni…most a legjobbak kozt van az oviban, csak dicserik az ovonok… nagyon okos.
Nem kell mindig a nagykonyvet nezni, halad csak lassabb utemben, vannak lusta babak.
Az tök jó ha a doki rendben találta, szerintem se idegeskedj. Én úgy érzem akkor fogok megnyugodni ha neurológus már látta. Bár azt mondták a dévényen hogy őt később rá ér megkérdezni, előbb legyen csak a torna mert a helyzet még változhat. Úgy vettem észre hogy a saját megszokott közegében simán odafigyel ránk de ha új helyen van mint ma a tornán, minden más érdekli és azért nem figyel oda.
Tudom hogy hülyeség meg minden gyerek más, de én állandóan bele esek abba a hibába hogy más babákhoz hasonlítom pl a kislányomhoz aki már 5 éves és mindig mindent a “nagykönyv” szerint csinált.
A szemkontaktus hogy alakult aztán nálatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!