4 hónapos babám pár napja elkezdte kidugdosni a nyelvét. Olyan, mint amikor mi kiöltjük csak ő kint is "felejti" más is tapasztalt hasonlót?
Nekem még nem csinált ilyet a 4 hónaposom, de nem lehet, hogy fogzik éd azért harapdalja, cammogja a nyelvét?
Legalábbis nekem ez jutott eszembe először.
az én anno 4 hónaposom olyan szinten nem csinálta ezt, hogy a fejlesztő könyvekben amikor pedig az áll, hogy segítsük az utánzó gyakorlatokban, többek között öltsük ki a nyelvünket, hogy tegye ő is. hát nem tette, nyelvkiöltő babareflex ide vagy oda.
de szerintem meg kérdező babája felfedezte a nyelvét és hogy tudatosan tudja mozgatni, tulajdonképpen érdekesnek találja, játszik vele. az én babám meg a hangját fedezte fel úgy, hogy köhécsel, tehát tudatosan hangot ad, ez volt az egésznapi programja. de minden nap más.
lényeg, hogy nekik még az érdekes, hogy a testüket tanulják használni, nem csak ösztönszerűen (mint korábban ösztönből sír, ösztönösen kapálózik, stb)szóval tudatos testmozgatásra is "edzenek"
sőt olyanokról is hallottam, kívülről nézve tényleg debilnek tudnak tűnni, de normális(pl amikor billeg és búg hozzá, vagy ingatja a fejét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!