Én rontottam el valamit?
Figyelt kérdés
26 éves anyuka vagyok. Van egy gyerkőcöm, aki nem sokára tölti a 2.életévét. 2 hónapja extra hiszissé vált. Imád a középpontban lenne és Pl. Ha azt mondom neki valamire, hogy nem, földhöz is vágja magát, ha épp nem teheti meg vagy nem kapja meg, amit szeretne. Vagy pl. Ha sokat kell várni valahol iszonyat türelmetlen lesz és utána jön a hiszti. Vagy mindig más játéka kellene a játszótérről, pedig mi is viszünk és persze rosszul veszi azt is, ha más hintázik vagy csuszdázik, mintha kiakarná sajátítani a jatszó teret. Olyat is mondtak már, hogy rossz anya vagyok és nem tudom nevelni. Van aki azt mondja, hogy csapjak rá a kezére vagy a popsijára. Eszem ágába sincsen bántani a gyermekemet! Bennem van a hiba? Én rontottam el valamit a nevelésén? Mert már tényleg kezdem azt hinni.2023. okt. 15. 14:42
11/17 anonim válasza:
10: szerinted egy 2 éves miért kezd el hisztizni?
12/17 A kérdező kommentje:
És az is teljesen normális, ha pl. Megüti magát ha nem csinálhassa azt amit szeretne?
2023. okt. 16. 17:58
13/17 anonim válasza:
#12 Nem, nem normális, és nem szabad hagyni.
14/17 A kérdező kommentje:
Nem hagyom nyilván nem engedem neki, de viszont volt olyan, hogy engem ütlegelt ha nem maratunk tovább a játszótéren.
2023. okt. 16. 21:38
15/17 anonim válasza:
Határozottan meg/lefogod a karját ha ütlegel és nyugodtan, nem fenyegetően, de nem is könyörögve elmondod neki, hogy "ezt nem teheted".
16/17 anonim válasza:
És fontos, hogy nem szorítod, nem bántod, de egyértelműen megfogod, hogy ne tudjon ütni.
17/17 anonim válasza:
De közben elmondod neki, hogy joga van hozzá, hogy dühös legyen vagy "látom most dühös vagy, mert haza kell mennünk" - ergo validálod és nevesíted neki az érzéseit. Elismered, hogy neki ez most tényleg a világvége, és engeded hogy kiadja az ezáltal keletkezett feszkót, anélkül, hogy emiatt minősítenéd vagy mindenáron nyugtatgatnád. Annyit nem engedsz csak, hogy benned vagy magában kárt tegyen. Biztosítod róla, hogy ott vagy neki és még így is szereted. Ebben az állapotában meg racionális kommunikációra nincs lehetőség, így megvárod míg elmúlik. Optimális esetben bele tudod kalkulálni a hazamenetelbe, hogy 20-30 percet még hisztizzen = feszülséglevezessen, és utána indultok, ha megnyugodott. Ha nem kalkuláltál vele, akkor csak felkapod és viszed, de a többiről ugyanúgy biztosítod. Csak hozzáteszed, hogy most az a baj, hogy haza kell érnetek, mert [..]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!