Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Eldobható vagy mosható pelenka?

Eldobható vagy mosható pelenka?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az első gyermekemet várom és kíváncsi vagyok, hogy ti melyik megoldást mellett álltok jobban.

Szerintetek melyik a takarékosabb alternatíva?

Illetve, ha a mosható pelenka mellett döntök, mennyit érdemes venni belőle?

2023. okt. 12. 08:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Mosható nappal, éjszaka e utazáshoz eldobható. Kakifogó nagyon meg tudja könnyíteni, így sokkal kevésbé macera a pisiseket meg a fürdővízben átöblítem és mehet a ruhákkal mosásba. Rengeteget megspóroltam már ezzel is, nem beszélve arról, hogy nekem jobb érzés hogy ezzel hozzájárulok ahhoz hogy kevesebb szemét termelődjön.
2023. okt. 12. 10:25
 12/18 anonim ***** válasza:
79%

Eldobható. Volt egy időszak, hogy próbalgattam neki is, meg magamnak is a mosható betétet...hát nem. Sem gyomrom, sem türelmem nincs. Plusz nem is kényelmes, nem is praktikus. Nekünk.

Nyilván akik használják, azért használják, mert nekik bevállt.

2023. okt. 12. 10:31
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A második babámmal moshatózom, nekünk bevált, csak éjszakára használunk eoldobósat vagy ha megyünk valahova.

Én nem vettem amúgy drága pelenkákat, csak a kínai külsőket, 1-2 drágább darabom volt, nem tudtak többet igazából.

Viszont tény, hogy pelenka nálunk így nem sok fogy.

2023. okt. 12. 10:58
 14/18 anonim ***** válasza:

Abbol a szempontbol tudnak tobbet a dragabb, de fix meretesek (az en tapasztalataim alapjan), hogy tenyleg sokkal kisebb csomagot csinalnak, nekem, ranezesre, kenyelmesebbnek tunnek.

De ugye hatranyuk, hogy ezeket kinovi a baba, akar egesz hamar is, tehat sokszor kell uj meretet venni, ami pedig penz.

Az allithato meretesek sokaig jok persze, hatranya, hogy vastag, szeles, emiatt akar egy szammal nagyobb ruhak is kellenek.

2023. okt. 12. 11:06
 15/18 anonim ***** válasza:
72%

Sosem próbáltam a moshatót. Rossz emlékeim vannak a húgom kapcsán róla, bár tudom, a mostani mosipelusok egész mások.

A plusz munkát sem akarom vele, pláne nem kísérletezgetni, mi válik be, és arra feleslegesen költögetni. Mert itt is ezt írják, próbálgassuk, mi válik be.

A költséghatékonyság érdekében az elejétől nyitott vagyok a saját márkás, olcsóbb pelusokra. Használtunk DM, Lidl, Penny és Aldi saját márkásait már. Teljesen rendben voltak. Végül is a pennys lett a befutó.

A kisfiamon Pampers sosem volt, Liberót is pár napja használ, kizárólag éjszakai pelusnak, mert ahogy nő (7.5 hónapos), úgy érzem, a pennys nem bír ki egy 12 órás alvást.

2023. okt. 12. 11:07
 16/18 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm mindenkinek! Kipróbálom mindenesetre mindkettőt, vagy kombinálva, majd kiderül hogy nálunk melyik lesz kényelmesebb :)
2023. okt. 12. 13:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Első gyerek lesz. Kaptunk egy egész egyméteres mosi szettet. Azt tervezzük használni. Főleg zsebesek meg külsők vannak. Szeretném majd azokat használni, vettem is hozzá néhány cuki zsebest meg zorb betétet. Vettem két újszülött külsőt is, hogy ha úgy áll, akkor már az elején el tudjuk kezdeni, de az első időkben inkább eldobható a terv.
2023. okt. 12. 16:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi az elején eldobhatót használtunk, aztán álltunk csak át moshatóra. Az elsőnél 5, a másodiknál 3 hónapos korban. Az eldobható kényelmesebb, a moshatónál ki kell tapasztalni, mi válik be, utána már az sem nagy macera. A moshatóval a férjem nagy örömére jóval kevesebb a szemét és nem kell hazahozni a boltból. Eldobhatóból nem találtam olyat, amiből nem tudták volna hátközépig kilőni a kakit, a moshatónak megfogja a gumija. Nálunk az állandó gombásodás is megszűnt, amikor váltottunk. Ugyanakkor nem biztos, hogy az első típus jó lesz, próbálgatni kell. Nekünk szerencsénk volt, mert használtan vettem egy egyméretes készletet, ami bevált. Anyagilag (készlet+mosás) az első gyereknél kb. feleannyiba került, mintha végig eldobhatós lett volna. Ha kell, utána tudok számolni, mert írtam a kiadásokat és hogy motiváljam magam, az el nem használt pelenkákat is striguláztam :). Újszülött készletet nem vettem, az nem is biztos, hogy újonnan visszahozza az árát.

Nem kötelező egyből moshatózni és ha egyszer elkezdted, abba is lehet hagyni, akár időlegesen is. Lehet vegyesen is csinálni, hogy otthonra mosható, útra, éjszakára, nagyinak stb. eldobható. Ki is lehet próbálni, lehet kölcsönözni próbakészletet, de állítólag FB csoportokban vannak vándor pelusok is. Ha használtan veszed, akkor az sem akkora bukta, ha utána újra eladod. Sok olyan hirdetés van, hogy csak kimosták vagy párszor használták, a készletem jó része hozzám is ilyen állapotban került.

Nekem az alap az 5, egyméretes PUL külső és 2 gyapjú az alvásokhoz. Töltetnek van ezerféle lehetőség, ki kell tapasztalni, kinek mi a jó. A nagynál leegyszerűsítve éjszakára tetra pelenka + bambusz betét volt, nappalra mikroszálas és arctörlő (kicsi törülköző). Ezekből attól függ a mennyiség, hogy milyen gyakran szeretnél mosni. Ja és mintákból tényleg rengeteg aranyos van, elhiszem, hogy van, aki könnyen elcsábul és akkor már nem is olyan olcsó a mosható pelenka. ;)

2023. okt. 12. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!