Eldobható vagy mosható pelenka?
Eldobható.
Kevésbé macerás, kidobom nem kell gyüjtögetni, mosogatni... ha nem jön ki belőle a folt én rá se adnám újra a gyerekre, dobhatnám ki.
Bárhol beszerezhető, ahány márka annyi fajta.
1, kemikália mentes?? Még ugyancsak nem.
Pont ez az egyik legnagyobb ellenérv az eldobható ellen.
Olvass csak utána, hogy miből van a pelenka nedvszívó magja! Meg fogsz döbbeni.
Egyesek mégis képesek kimaxolni a nedvszívását és sok-sok órát pácolni benne a gyereket, amikor ilyen esetben még az se garantált, hogy a gyöngyök nem szabadulnak ki
Én biztosan megnéznék jópár mosipelust használó ember videót, hogy több oldalról lássam a pro kontra dolgokat.
Nekem szimpatikus, de nem mélyedtem bele mert késő volt már hozzá, épp leszokóban volt a fiam.
De objektív véleményt szerintem ne itt keress.
Sokan csinálnak “így csináljuk mi” videót, abból valamennyire látható hogy mivel jár a téma. Az biztos hogy az eldobható az iszonyú szemét mennyiség. De már abból is csinálnak valamennyire könnyen lebomló fajtát is. Valamennyire.
5, hivatalosan az eldobható pelenkából is el kellene távolítani a "solid" matériát és csak úgy szabadna a kommunálisba dobni, mivel veszélyes anyag.
Mivel ez az ajánlás (amit senki se tart be), semmilyen különleges kezelésnek nem vetik alá a szeméttelepen, így még környezetszennyezőbb.
Ezzel szemben a moshatóból minden esetben a csatornahálózatba jut a széklet.
"Valamennyire"
Semennyire. Marketing bullshit. A lebomlónak hirdetett csak ipari komposztban, előzetesen darabjaira szedve bomlik le és csak részben.
Házi komposztban nem bomlik le, a háztartási szemét közé dobva pedig végképp nem.
Külföldön egyes helyeken van "pelenka gyűjtés" és tényleges ipari komposztálás. Ott van értelme azt használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!