Eldobható vagy mosható pelenka?
"utazáskor,nyaraláskor hogy mossa a pelenkát?"
Eredetileg pont erre találták ki az eldobhatót, hogy ilyen esetekben kényelmesebb legyen és bármilyen meglepő a moshatót használók is használhatnak eldobhatót olyan helyzetben, ahol nem tudják megvalósítani a mosást. De rengetegen hardcore nyomják és még vadkempingezés alatt is mossák akár kézzel.
"Ráadásul nekem az is borzalmas látvány ahogy a babák popsija be van dunsztolva."
Sokkal jobban szellőzik moshatóban. Ahogy írod, nem az őskorban élünk, már nem gumibugyi a külső réteg.
Második gyerekkel moshatót és eldobhatót használunk vegyesen, 90-10 arányban (elsővel csak az eldobhatót ismertem).
A moshatót jobban szeretem. Kevesebb kemikália, jobb a bőrének, jobban szellőzik (végeztek összehasonlító teszteket, a moshatóban alacsonyabb a hőmérséklet is, ami fiúknál különösen fontos), esztétikailag is szebb. Míg az eldobhatótól "tökös" lesz a gyerek és ahogy telik úgy kezd lógni, főleg a bugyipelus, a moshatóval ilyen probléma nincs. Nem lóg, jó töltettel nem csinál nagy feneket, csinos.
Otthoni körülmények között nem macera.
Mosiszuperasszony? Jaj, süt belőled a jóindulat :D Marha nagy szupererő kell ahhoz, hogy 1-2 naponta elindítsd a mosógépet.
Ó, és létezik az utazós/kirándulós stb. alkalmakra eldobható betét, ami lebomló.
Én nem játszom az eszemet, agyamra mennek ezek a nagy ökomamik.
Ezer meg ezer gonosz ember engedi a tengerbe az olajat, alapítanak gyárakat ózonlyuggató füsttel. Nem az az egy-két évnyi pelenkahasználat fogja rombolni globálisan a környezetet, amennyit az anyukák a gyerekeikre adnak. Nevetséges.
Moshatò. Sajnos nekünk nem valt be, utòlag jöttem rà hogy muèrt- nekünk prefold lett volna kènyelmes bele, nem az ,,egèsz" pelenkàk, ès masfajta külsők.
Az elejèn eldobhatòztunk, sztan vegyesen. Volt 2 hèt, mikor csak moshatòztunk, akkor üres volt a kuka.
Aztan a vsatag combjaira màr nem passzolt az a 2 fèle külső, amink volt, visszatertünk az eldobhatòhozHa ùjrakezdhetnèm, vegig moshatòznèk.
Tévedsz. Ahhoz, hogy élhető legyen a bolygónk, legalább jó pár évtizedet vissza kellene menni az időben, és már ott és akkor kezelni a kialakulóban lévő mai problémákat.
Pár tonna pelenka nem fogja megváltani a világot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!