Hozzátáplálás, mikor mit? Babakeksz? 6hó
Néztem babakekszeket, de megmondom őszintén cukrosat és adalékanyagosat nem akarok neki adni.
Nézegettem recepteket, de abba meg kell vaj vagy tojás. Azt meg nem lehet nem?
Nekem ez annyira homály...
Ilyenkor még húst nem lehet neki adni nem? Mert vmelyik táblázatban láttam a húst is ilyen korán.
Valaki tudna pontosat írni? Megköszönném.
Nekem azt mondta a védőnő, ha már 5 valamit (zöldséget és gyümölcsöt) bevezettem, jöhet a csirkehús. Így is tettem.
Babakeksszel még nem próbálkoztam (sütni akarok), de a glutént bevezettem. Most fogom a vajat, akkor süthetek neki banános babakekszet. Abból van tojás nélküli recept.
Először gyümölcsök,zöldségek pl alma,répa krumpli utána mehet a csirkehusi,én ht kekszet adtam neki egy felet az almába reszelve.
A babakeksz sem különbözik semmivel..utána edesburgonya stb
A hozzátáplálási táblázatokat nem kell komolyan venni, és bevezetgetni sem szükséges a dolgokat, ha nem akarod. Annyi az előnye, hogy ha valamitől fáj a hasa vagy kiütései lesznek, akkor tudod majd, mi az első számú gyanúsított. Én csak a gyakori allergéneknél figyeltem rá, hogy külön-külön legyenek bevezetve, tehát nem egy nap kapott először tojást meg glutént például.
Mivel én egyáltalán nem akartam hozzáadott cukrot adni 1 éves koráig, és a tehéntejre meg allergiás volt a fiam (nekem is diétázni kellett a szoptatás miatt), anyatejből főzött tejbegrízzel kapott glutént először, meg adtam neki kenyércsíkokat, bár ez utóbbi nem nagyon érdekelte. Húst is nagyon hamar adtam, mert koraszülött a fiam és így valamennyire jobban veszélyeztetett a vashiányra. A meggy volt az első, ami tényleg ízlett neki és evett belőle, nem csak megnyalogatta, így másnaptól már kevertem bele egy kis húst is.
Mi BLW-ztünk, vagyis 6 hónapos korától azt ette, amit mi, csak kevésbé sósan és életkorának megfelelő méretű/formájú falatkákban. Két gyerekünk van, akik a tojást és a tejtermékeket (sajt, tejföl, joghurt) viszonylag hamar, az első kaják között kóstolták, és semmi bajuk. Húst is kaptak, a nagyobb mondjuk 3 évesen is simán ellenne vegetáriánus étrenden, de a kicsi első perctől szívesen nyammogja. Paradicsomos húsgombóc, töltött paprika, rakott zöldségek, ezek mind az első 1-2 hónapban mentek. Az én védőnőm amikor hallotta, hogy BLW-zünk, csak hümmögött és bólogatott, gondolom annyira nem nagy híve, de a hozzátáplálási táblázatot félretette, hogy akkor ez nem kell. Ez alapján én úgy gondolom, hogy amúgy nem egy kőbe vésett szabály, hogy mikor mit szabad ennie a kicsinek, rád van bízva, amikor neked belefér.
Amúgy bolti kekszekben is lesz valamiféle vaj, illetve nekem kifejezetten szólt a védőnő, hogy 8+ hónaposan mindenképp iktassak be zsírokat (pl vaj) az étrendbe, ha esetleg csak a párolt répagerezdeknél leragadtam volna.
Blw-ztem, azt ette, amit mi. Okos Timi könyvét vettem meg, nagyon sokat tanultam belőle.
Nem kell még neki keksz. Felesleges. Kemény, morzsálódik, fulladásveszélyes lehet.
Ha "édességet" akarsz neki adni, csinalj egy babacsintát.
Én is gondolkodtam a blw-n de még nem tud stabilan ülni addig úgy döntöttem hogy pürét kap.
A kekszről letettem. Majd adok neki ha csinálok neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!