Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szülés után a csecsemőosztályo...

Szülés után a csecsemőosztályon ti hogy csináltátok?

Figyelt kérdés

Második gyermekemet várom és eszembe jutnak az első élményeim és, hogy mennyire nem tudtam hogyan is kell viselkednem ott bent. Pontosítok: természetesen szültem és ezután mint tudjuk sok a hüvelyi folyás, vérzés.. stb.

Tanácsos minél többször betétet cserélni, zuhanyozni...

Amikor bent voltam az első babámmal nem mertem elmenni wc-re azt éreztem ha a szobában hagyom akkor felelőtlen vagyok, ha pedig vissszaviszem az ápolókhoz akkor pedig rossz szemmel néznek rám. Így mindig csak akkor fürödtem amikor vizsgálták a babákat. Mosdóba azért többször járna az ember. Ti hogy csináltátok? Lehet csak nekem van emiatt szorongás érzetem.

2023. szept. 27. 13:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%
Külön fürdőszobám volt, odatoltam az ajtóhoz amíg wc-ni voltam és zuhany alatt is,ráláttam. Viszont egy hétig bent voltam,a férjem pedig bejött látogatni minden nap, így amikor megetettem,rendbe raktam és aludt igen is betoltam megőrzésre és kimentem a férjemhez. Nővér vagyok,ismerem is őket,van akivel dolgoztam is együtt,de másnak se szóltak egy szót sem egyébként emiatt. Akkor húzzák a szájukat itt,amikor beviszi a szülő,hogy lezuhanyozna és órák telnek el,a pici már sír, éhes, anyuka eltűnt a zuhanyzás címén és mikor kimennek hozzá viháncolva röhögve nyomkodja a telefont szájhúzva,hogy visszavitted az éhes gyermekét. Na,erre jogosan húzzák a szájukat. Itt van két időpont amikor nem lehet,akkor van nagy szellőztetés, átadás. Nyugodtan vidd be addig, amíg wc-re mész meg szobatársat meg tudsz kérni,hogy figyeljen.
2023. szept. 27. 14:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Simán elmentek vécére, zuhanyozni, míg aludt. Mondjuk mi többen voltunk a kórteremben, így tudtunk egymás babájára figyelni. Olyankor még sokat alszanak, bőven van idő ilyesmire. A kocsiból még nem esik ki.
2023. szept. 27. 17:13
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, kérdező, de kb. mindenki olyan kórházban született, mint te, a csecsemősök javarésze mindenhol bunkó.

De ettől még nem ül ott büdösen, véresen, a pisit-kakát 3 napig visszatartva minden anyuka.

Nem értem, ha aludt, miért nem tudtál elmenni wc-re vsgy fürödni.

2023. szept. 27. 18:48
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Férjem ott volt végig a kórházban, családi szobában voltunk, így bármikor el tudtam menni mosdóba, zuhanyozni, étkezni, stb.
2023. szept. 27. 19:23
 15/20 anonim ***** válasza:
25%

Az elsőt amikor szültem az borzalmasan rossz volt. 10en voltunk egy szobában, abból nyílt a mosdó. Úgy tudtam csak elmenni wcre vagy fürdeni ha valamelyik szobatarsamra rabiztam de csak akkor ha aludt. A nővérek nagyon bunkók voltak, nem figyeltek a gyerekekre. A szájukat is húzták na meg nem mertem rájuk bízni.

Amikor a másodikat szültem 3an voltunk egy szobában. Ott a lányokkal egymásra bíztuk a babákat mert a csecsemősok nagyon messze voltak és csaszaroskent nem tudtam annyit sétálni. Ha látogatók jöttek akkor toltam csak be de akkor sem mindig mert volt egy iszonyatos nő aki a másik babának a polcba beverte a fejét és robtgenre meg mindenhova vitték a babát. Na meg az enyémre amikor furdette mondta hogy ha így ficankol akkor csak el ne ejtse. Volt duzzogas amikor kivettem a gyereket a kezéből majd megmondtam hogy többet hozzá sem nyúlhat.

2023. szept. 27. 19:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy szobatársam. Figyeltünk egymás babájára.
2023. szept. 27. 20:08
 17/20 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy figyeltek a szobatársak a babára? Mire figyeltek? Kivették dajkálni, ha sírt? Komolyan érdekelne!

Mert amúgy nálunk volt alattuk légzésfigyelő, tehát ha ilyen gond lett volna, riaszt a nővérszobában. Az meg szerintem kérés nélkül is evidens, ha valami rendellenest észlelnének, valakinek szólnak.

Mikor nekem zuhanyzás alatt sírt, épp a szobatársam mondta, hogy igen, az enyém sírt, de visszaaludt.

2023. szept. 27. 23:02
 18/20 anonim ***** válasza:
WC-re akkor mentem, amikor eppen elvolt vagy aludt. Furdeni akkor, amikor este elaludt. Sosem adtam le a csecsemosoknek, de 10 percet kibirt egyedul, semmi baja nem lesz. Amig volt szobatarsam, akkor o figyelt ra.
2023. szept. 28. 05:52
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
17-es! Nem volt ott légzésfigyelő. Ha elaludt a baba, akkor elmentem zuhanyozni, wc-re. Addig a szobatárs nem ment ki a szobából. Ez oda-vissza működött. Ennyi.
2023. szept. 28. 08:41
 20/20 anonim ***** válasza:
18-as vagyok. Nalunk sem volt alattuk legzesfigyelo. Ha nagyon sirt a szobatarse, o meg eppen zuhanyzott, es mivel meg csaszarosak is voltunk szoval nehezen mozogtunk, akkor igen, kivettuk egymas babajat es ringattuk, hogy ne uvoltson. Nyilvan, ha eppen nem a sajatunkat kellett. Nekunk nem volt ezzel gondunk, bar annyira joban lettunk, hogy a mai napig tartjuk a kapcsolatot.
2023. szept. 28. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!