Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van köztetek olyan aki csecsem...

Van köztetek olyan aki csecsemőosztályon dolgozik?

Figyelt kérdés
Sajnos,baktériumot találtak az egy hónapos Kisfiam vizeletébe. Kórházban van,én nem tudok mellette lenni. Van két másik gyermekem,akikkel egyedül vagyok. Hogy zajlik ott egy baba ellátása? Ha nagyon sír,megnyugtatják?ölbe veszik? Vagy csak fekszik egyedül szegényem? Hogy működik ez a dolog?
2015. febr. 14. 07:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Sogornom dolgozik gyerekosztályon, ott pár hetes babától 18 éves korig vannak gyerekek. Minden attól függ, hogy mennyi beteg van, ki van beosztva és milyen kedve van. Ha van idejük, akkor ölben etetik a babákat, babusgatják őket, altatják, de ha nincs idejük, akkor ölben megetetik őket és mennek tovább. Van, hogy 30 gyerekre vannak ketten, képzelheted. Amikor én bent voltam a fiammal ugyanígy húgyúti fertőzéssel, akkor például egy kisbabát a nővérke órákon át ringatott, hogy ne sírjon, de akkor kevesen voltunk, és egyedül ez a baba volt bent anyuka nélkül. A többi nővér is próbált rá jobban figyelni, de nem mindenkiben van ugyanakkora hivatástudat. Nincs senki, aki be tudna menni a kórházba, vagy vigyázhatna a gyerekekre? Nagyszülő, nagynéni, barát?

Mielőbbi jobbulast kívánok!

2015. febr. 14. 08:03
 2/13 A kérdező kommentje:
Sajnos elég nehéz ez nekem. Ha lenne is akire rábizzam a gyerekeket akkor sem menne könnyebben. Kisfiam,aki 5éves,eléggé anyás. Szülés után 10napot voltunk kórházba,azt is nehezen viselte,már az oviból is jött visszajelzés,hogy ugymond megváltozott. Még 1-2nap van vissza,valahogy kihúzzuk....nagyon rossz volt otthagyni.
2015. febr. 14. 08:13
 3/13 anonim ***** válasza:
Oké, akkor ne az otthoni gyerekeket bízd másra. De nincs valaki, aki a kórházba be tudna menni a.babához?
2015. febr. 14. 08:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam a gyermekemmel kórházban. Volt ott egy 8 hónapos baba, aki egyedül volt. Sajnos a nővérek tojtak rá. Volt hogy a rács közé beakadt a lába és kegyetlenül sírt. Én vettem ki neki, és ahelyett, hogy megköszönték volna, felelősségre vontak, hogy milyen jogon nyúlok más gyerekéhez hozzá. Nálunk sajnos egyáltalán nem foglalkoztak azokkal a babákkal akik egyedül voltak bent.

Inkább sírjon pár napig az 5 éves, minthogy egyedül hagyjak egy egy hónapost a kórházban

2015. febr. 14. 10:10
 5/13 anonim ***** válasza:
19%

Bár az én válaszom nem éppen erre vonatkozik, egyszer elmentem a bölcsibe megfigyelni. A legelső "osztályba" kerültem, ahol 2 hetes kortól kB 18 hónapos korig vannak a babák. Volt egy koraszülött 2 hetes baba, és 14 másik idősebb baba, 2 gondozóval. A pici elkezdeni sírni, a jatszoszonyegen volt, és a gondozók nem tudtak odamenni, mert mást kellett etetni stb. Bár, meg mondták, hogy nem vehetek kel gyerekeket, nem voltam képes hagyni, hogy egy pici sírjon, főleg mivel az idősebbek mindenfajta játékkal ugrandoztak körülötte. Megnyugtattam a kicsit, és nem szóltak rám, csupán annyit, hogy milyen ügyesen megnyugtattam.

A lenyeg, hogy nem mindenhol van lehetőség annyi gondozora, vagy nővére, hogy minden babára jusson egy. Bár nem fogják elhanyagolni a babád, lehet, hogy nem tudnak azonnal odamenni. Bár ez korhaztol is fugg és embertől is.

Ha teheti valaki, nagymama, apa menjen be ha lehetséges.

2015. febr. 14. 11:48
 6/13 anonim ***** válasza:
47%

Általában nem, mert 2 csecsemős jut kb 20 gyerekre - plusz a "problémásak" (pl. inkubátor), nincs idejük (sem energiájuk), hogy minden gyereket külön abajgassanak.

Ha sír, majd abbahagyja.

2015. febr. 14. 18:56
 7/13 anonim ***** válasza:
Nagyszülők nem tudnak bemenni? Az én fiammal hat hetesen kellett kórházba mennem, mert húgyúti fertőzése volt egy veleszületett vese fejlődési rendellenesség miatt. Pénteken délután kerültünk az ügyeletre, ahol egy kislány éppen összehányt mindent előttünk a folyóson, ki is volt száradva. Vasárnap reggel még én benn voltam a fiammal, amikor én is elkezdtem hányni és hasmenésem, magas lázam is lett. A főorvos azt mondta, betegen ne maradjak benn a gyerekem mellett, mert csak fertőzök mindenkit. Mondjuk addigra már jó pár anyuka hányt. A lényeg, hogy nálunk felajánlották, hogy helyettem bejöhet más is, apuka, nagymama, nagypapa, nagynénik, bárki. Nyilván nekik is jobb ez a lehetőség, mert nem kell plusz egy babát ellátni. Iszonyat nehéz szívvel, de végük az anyukámra bíztam a fiam. Jó is volt, mert majdnem 40 fokos lázzal, folyamatos hányással nem tudtam volna ellátni a gyereket, ráadásul a férjemmel együtt szenvedtünk három napig, én majdnem kórházba kerültem kiszáradással, mert a korty víz is, amit megittam, kijött azonnal. Amikor 4 nap múlva visszamentem a kórházba leváltani az édesanyámat, akkor volt az osztályon egy fél éves kislány, akit az anyukája ott hagyott. Vele a csecsemősök ugyanolyan odaadással foglalkoztak, mintha az édesanyja tette volna, bár nyilván a gyerek is érezte, hogy nem az anyukája van vele, mert éjjel-nappal sírt szegénykém. Az én fiamnál legalább az ismerős nagymama volt benn, így kicsit én is megnyugodtam.
2015. febr. 14. 19:03
 8/13 A kérdező kommentje:
Sajnos a családomra ilyen téren nem számíthatok. Férjem nincs itthon nagyon sokáig.Nem tudom megoldani...úgy sajnálom szegényt
2015. febr. 15. 08:34
 9/13 anonim ***** válasza:

Én nem hagynám egyedül egyik gyerekemet sem kórházban. 5 évesen a gyerek megért dolgokat elkellene mesélni miért mész el.

Családoddal miért nem lehet ezt megoldani? Férjed esetleg pár nap szabival?

Hány gyereked van?

2015. febr. 15. 10:01
 10/13 anonim ***** válasza:
ne haragudj, de számomra ez vészhelyzet. A család, ha kell utazzon, de menjen oda. Férjed vegyen ki szabit. Ez nem így működik, h senki nem ér rá, te meg benthagyod egyedül a babát. A hideg ráz a gondolattól.....
2015. febr. 15. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!