A Honvéd kórház szülészetéről és csecsemőosztályáról tudnátok tapasztalatokat írni?
Mennyire engedik a természetes szülést egy faros gyerek esetében, ha negyedszer szül a kismama?
Császár után mennyi idővel lehet először szoptatni?
Mennyire adnak tápszert, vagy anyatejet orvosi indok nélkül, csak hogy ne sírjon a baba?
Adnak cukros vizet?
Milyenek a csecsemős nővérek?
Kell vinni ruhákat a babának, vagy kórházit adnak rájuk?
Főleg mostanában, max. 1 éve szült kismamák válaszát várom, de szívesen olvasok régebbi tapasztalatokat is.
Előre is köszönöm, ha akár csak egy kérdésemre is válaszoltok!
Első kérdésre nem tudom a választ. Császár után pár perccel, már hozták is a lányomat és megszoptattam, pedig koraszülött, 36. hétre született.
Adtak neki tápszert, mert nem volt tejem és leesett a vércukra, nem ellenkeztem.
Cukros vizet nem adtak.
A csecsemős nővérekkel semmi bajom nem volt, aranyosak.
Kellett vinni ruhát.
Összességében elégedett voltam.
Áprilisban szültem.
Nagyon császárpártiak, kizártnak tartom, hogy faros babát engednének megszülni. Császár után egyből mellre teszik a babát, a "stoppolás" alatt apával van szőrkontaktban a pici.
Tápszert 3 nap alatt nem adtak. Cukros vizet csak 1-2 cseppet a BCG oltáskor.
A csecsemősök bababarátok, de az anyákkal kemények. Mondjuk 4. gyereknél az se számít ha hozzád sem szólnak.
Ruha kell a picinek, valamint takaró, pelus és popsitörlő.
Látogatás csak a folyosón, délután 2 órát. A szobába senki nem mehet be, a babát csak üvegen keresztül lehet megnézni. VIP szoba nincs, 3 ágyasak a szobák.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Köszönöm a válaszaitokat!
Első, te mikor szültél ott?
Az rendben van, ha orvosi okokból adnak tápszert, csak azt nem szerettem, amikor csak a miatt, hogy csöndben legyen, adtak neki, míg én még az őrzőben voltam. (Sajnos egyik alkalommal sokáig voltam ott... :S)
Az jó hír, hogy császár után lehet rögtön szoptatni! Csak én el sem tudom képzelni, hogy úgy hogy, hogy csak hanyatt tudok feküdni és a fejemet sem emelhetem meg... :) Ez nálatok hogy működött? Én sokat szoptattam a lányaimat (és sokáig), de vagy oldalt fekve, vagy leginkább ülve.
Igen, volt egy ilyen sejtésem, hogy már kell ruha. A lányaimnál még csak hazamenetelkor kellett bevinni, akkor még csak pelenka kellett. Ez hogy megy, bele kell írni a ruhába a nevet? Este, fürdetés után visszaadják az az napi ruhát?
A takaró is meglepett, az eszembe sem jutott volna, köszönöm, hogy írtad! Akkor azt kell beszerezni, mert abból pont rózsaszín van csak, és ő most fiú lesz... :)
Ezek után akkor már: popsitörlőt, krémet, alkoholt, hintőport, fültisztító pálcikát kell vinni? (Bár azt hiszem, törlőkendőt kellett vinnem a lányaimnál is.)
2-es vagyok
Fekve teszik az emberre, ami nem kényelmes, de a baba megtalálja a módot és tej még úgysincs. Kis ismerkedés igy is van.
A ruhát, pelust, törlőt és a takarót a kiskocsiba kell tenni mikor viszik fürdeni. A "piszkosat" is abban adják vissza. A takaróba bebugyolálják a piciket, mint régen a pólyaba.
Mostanában biztos nem adnak tápszert azért, hogy csönd legyen. A lányomtól zengett a ház, de nem kapott pótlást.
Köldökápoláshoz alkoholos kendőket tesznek minden szobába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!