Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szüljek harmadikat? Mit...

Szüljek harmadikat? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Van egy három éves és egy másfél éves gyönyörű kisfiam. Sokszor türelmetlen vagyok velük, mégis úgy érzem, hogy nagyon szeretnék egy harmadik babát. Na, azért összességében - azt mondják - jól nevelem őket, csak úgy érzem, több időre lenne szükségem, amit csak magammal foglalkozok. Eddig semmi segítségem nem volt, a párom maximálisan segít ugyan, de sokat dolgozik. Az anyukám viszont most ment nyugdíjba, tehát ő elvileg többet fog tudni vigyázni rájuk. Eddig a párom hallani sem akart róla, hogy legyen harmadik (félt az anyagiaktól), de ma váratlanul megkérdezte, hogy nem szülsz egy harmadikat? Csak úgy, miközben szálltunk ki az autóból.
2010. okt. 17. 16:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha kettővel türelmetlen vagy, akkor hárommal mégúgy. Anyukádnak meg ne szülj gyereket. Jó tudom, hogy csak héba hóba vigyázna rájuk, de ha már ez szempont. Inkább koncentrálj magadra és a meglévő csemetékre.

Viszont ha nagyon szeretnél nem számít senkinek a véleménye!

2010. okt. 17. 16:23
 2/10 anonim ***** válasza:
42%
szia! mostani fejjel azt mondom, vállaljátok be. Az én fiam 9 hónapos, most tervezzük a második babát, bár ma éppen pattanásig feszültek az idegeim, mert az Istennek nem akar aludni, nekem is dolgom volna, a páromnak is dolgoznia kellene itthon. Az én férjem is sokat dolgozik, szinte mindíg, incluzive szombat délelőtt, egyedül vagyunk. Anyósom, anyukám segít (egyetemre is járok). Most a párom hagyott csapot-papot és elment a kicsivel sétálni, de néha szétmegy a fejem, főleg, mert fahordástól-hulladékvágástól elkezdve mindent nekem kell egyedül csinálni. Még nem tettem le arról, hogy 3-at szeretnék, hiába vagyok néha a tűrőképességem határán.
2010. okt. 17. 16:25
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Nézzétek meg, milyenek a mai gyerekek. Miért ilyen kezelhetetlenek, neveletlenek? Mert a szüleiknek nincs türelmük hozzájuk. Inkább ne szülj. Főleg ne a nagymama kontójára. Ő már felnevelt egy (vagy több ) gyereket, az unokák nevelése nem az ő feladata.
2010. okt. 17. 16:55
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
Fúú de jó hogy itt minden válaszoló mindíg türelmes volt. A kérdező nem azt írta hogy a nagymamának szülne, csak ez is egy lehetőség hogy be tud segíteni. Ha szeretnéd szerintem nyugodtan bevállalhatod. Aki azt mondja hogy ő sosem volt türelmetlen a gyerekeivel, az vagy hazudik, vagy már elfelejtette.
2010. okt. 17. 18:00
 5/10 anonim ***** válasza:

Én nem szülnék és nem is fogok.

Amúgy meg akinek mintagyereke van, az szerencsés?!

2010. okt. 17. 18:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
79%-osnak: Nekem volt egy beteg ( rákos) gyerekem. 2 évig voltunk kórhházban, fájdalmas kezelések, kudarcok. Sajnos, a többi szülő gyerekei is hasonló betegségekkel. Itt a türelmetlenség ismeretlen fogalom volt. Aki az egészséges gyerekeivel is türelmetlen, hogy ajánlhatod az olyannak, hogy szüljön még ? Sajnos, köztetek, mai fiatal anyukák közt sokkal több a türelmetlen szülő, pedig mi is rengeteget dolgoztunk , míg felneveltük a gyerekeinket, már persze, amelyiket fel tudtuk nevelni. Nem szabadna rögtön leosztani mindenkit, mert igenis, ha nincs türelme kettőhöz, háromhoz még annyi sem lesz.
2010. okt. 17. 18:23
 7/10 anonim ***** válasza:
14%

Sajnos az új adótörvények miatt, a 3 gyerek után járó adókedvezmények miatt hegyre-halomra fognak szülni a nők - gondolom az sem véletlen, hgyo a férjednek épp most lett ilyen vonzó a harmadik gyerek.

Szánalmas!

2010. okt. 17. 18:40
 8/10 anonim ***** válasza:
38%

Nálunk ugyanez a helyzet.

Eredetileg hármat terveztünk, nagylányom 28 hós, kislányom 7 hós.

tavaszig mindenképp várunk, de lehet kicsi tovább. Gondolkodunk, hogy szeptemberben ovi-bölcsi, és én munka, vagy egyik sem és harmadik.

Valószínü döntenek majd az anyagiak is kicsit, de röhej, hogy három gyerek "olcsóbb", mint a kettő. Sok szempontból sokkal jobb megoldás, és amúgy is annak a híve vagyok, hogy ahol kettő elfér, elfér a haramdik is.

Sokszor én is úgy érzem, hogy kirohanok a világból, mégis szeretnék harmadikat.

Szeritnem előbb utóbb lesz:-) Vágj bele te -ti is!:-))

2010. okt. 17. 18:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

mi 3an voltunk tesók, de jobb lett volna ha nálam megállnak a szüleim! (első voltam)

anyumnak abszolut nem volt már türelme, főleg a legkisebbre. szerintem már nem is nevelte őt, hanem nagymamám. meg a pénz miatt is sokszor baj volt. éreztem hogy sokan vagyunk és nem jut mindenkire.

gondold meg jol. bárcsak a te gyreked ne kelljen soha igy visszagondoljon a gyerekkorára mint én.

2010. okt. 17. 20:38
 10/10 anonim ***** válasza:
38%

azért nem hiszem, hogy csak az adótörvény miatt fognak 3.babák születni- ez azért így durva, és azt sem hiszem, hogy emiatt kérdezte volna a kérdező féjre, hogy nem szül-e egy harmadik babát. Kicsit tulzás "szánalmasnak" nevezni!

Én is pont úgy vagyok, mint a kérdező, két fiam van, szertnék egy harmadik babát, főleg, hogy úgy érzem lelkem mélyéről, hogy ő kislány lenne! :-) De egyik nap akarom, másnap nem. Persze a kicsi még csak 4hós- tehát nem akarok rögtön most szülni mégegyet, majd kicsit később. Türelmem nekem is néha fogytán- és nem azért mert felelőtlen vagyok, vagy fiatal és béna anya, csak azért, mert elég sokminden történik körülöttem a családban - és sokhelyen szeretnék helytállni, és néha talán tőlük veszem el az időd. Néha meg a kicsi miatt a nagytól- de hát ezzel minden többgyerekes anya így van szerintem. Ezért nem kell a kérdezőt fikázni.

Én azt tanácsolom neked, hogy ha a lelked legmélyéből szeretnél még egy babát, akkor ne érdekeljen se pénz-se idő, legyen egy kisbaba, és úgyis meg fogod oldani azt a helyeztet is.

sok sikert!

2010. okt. 17. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!