Egy hónapos babám van. Mióta megszületett,
tragédiaként élem meg az életet, minden napom egy
szenvedés, szeretném visszakapni a régi életem. A
kialvatlanság teljesen tönkretesz. (?)
Nyugi, csak a hormonok szívatnak. Jobb lesz
2023. szept. 15. 08:28
Elmúlik. Hormonok és kialvatlanság.
Nekem ugyanez volt.
Most 1 éves, nem könnyű, de könnyebb. Már csak 2szer kel este, kész megváltás.
2023. szept. 15. 08:40
Nekem 3 babám és mikor megszületett,totál depis voltam,kb.3-4 hónapig.A másik kettő jó alvó volt,ő se éjjel se nappal nem aludt,szoptattam,az is kötöttség,fájt a császár helye,az álmosság is közre játszott.Borzalmas időszak volt,pedig nagyon akartuk őt.Volt olyan ,hogy zuhizni sem tudtam úgy üvöltött a férjemnél.Aztán már ugy voltam vele,h.nem érdekel.Le kell fürdenem.Levegőt nem tudtam venni tőle.😢Most 6 hónapos,még mindig anyás,de êjjel már alszik,nappal annyira nem,de már a nagyobb lányom elszoramoztatja,amíg egy túróstésztát megcsinálok,vagy elmegyek vécére.Szóval tarts ki,más választásod nics.Hamarosan jobb lesz.
2023. szept. 15. 08:44
Üdv a klubban.
17 hónapos a fiam és kb egy éves korától élvezem vele az életet
2023. szept. 15. 08:54
Az első 3 honapra nem is emlékszem rendesen. Sokat sírtam. Hasfájós volt a babám.
Egyre jobb lesz. Nekem mindkettővel az első év volt a legszarabb. Utana sokkal könnyebb volt minden.
2023. szept. 15. 09:20
Ne aggódj, el fog múlni. A hormonok és a fáradság. Baby blues. Teljesen normális. Annyit tudok javasolni, hogy ha van segítség akkor fogadd el, egyeltalàn nem kell mártírkodni. Azért van a család és a barátok jobb esetben. A férjed remélem támogató. Nyugtatasd meg, hogy ez csak átmeneti. Nagyon sokan átmennek ezen az időszakon mégha nem is beszélnek róla vagy utólag tűnik semmiségnek.
(Ha esetleg mégsem múlik el vagy úgy érzed/érzitek hogy rosszabb lesz, akkor keressetek fel pszichológust. Ha terhességi depressziód van vagy lesz az sem a te hibád, ne érezd cikinek)
Biztos vagyok benne, hogy egy idő után jobb lesz. Kitartás.
2023. szept. 15. 09:24
A legtöbb embernek 6-9 hónap kell ahhoz, hogy rendeződjenek, kialakuljanak a dolgok.
2023. szept. 15. 10:21
Hát nekem 16 hónapos, de még mindig csak túlélem a napokat. Mondjuk nekünk nincs senkink, tehát éjjel nappal a kicsivel vagyok. Férjem meg elmegy reggel, 19:00 körül ér haza. Azt várom, mikor lesz el 5 percet magában, mert soha nem volt még az, hogy picit önállóan játszon.
2023. szept. 15. 10:37
Próbáld ki, hogy a szemébe nézel mikor babusgatod és meglatni benne, hogy neki te vagy a minden. Szó szerint. A fáradtság, nem alvás, idő hiány csak gyakorlás kérdése, de ehhez már most kellesz te is. Ne az árral sodrodj, hanem alakítsd a naojaitokat. Figyeld a jelzéseit és a sajatjaidat is és egyeztess össze. Semmi gond azzal ha beviszed a fürdőszobába amíg hajat mosol. Ne vilagvegekent fogd fel ezeket, csak megoldando feladatoknak, amiknek a megoldása után ügyesebb, okosabb, gyakorlottabb leszel és a kapocs is erősödik köztetek. Nem szabad csak tulelni a napokat és sodrodni, az irányítást a kezedbe kell venni. Úgy, hogy az egész családnak a legjobb legyen. Fog a kicsi alkalmazkodni hozzátok, ha irányt mutatsz neki. De így nem változik semmi, csak a tettek hoznak változást.
2023. szept. 15. 10:53
28.án lesz 2 éves a lányom
A legjobb éjszakáján is 3x kelt, átlag az 5-6 ébrefés a mai napig.
Iszonyú hisztis, sírós. A napja nagyrészét mindig is átordította.
Én még mindig várom, hogy könnyebb legyen. De nem, rohadtul nem könnyebb, csak mar hozzászoktam.
2023. szept. 15. 10:55
Kapcsolódó kérdések: