Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3hós a babám! Anyatejes, de...

3hós a babám! Anyatejes, de már alig van tejem! A két ciciből épp elég neki! nem akarom tápszerezni! De akkor hogy etessem?

Figyelt kérdés
mit adjak és hogy kezdjem?almát már kapott!hogy csináljam a többit?és mi legyen az??
2009. jan. 1. 21:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
67%
en elso perctol szoptaom es tapszert is kap utana mert sose volt eleg neki a tejem muszaj volt tapszert is kapjon csak ugy lakott jol es rendesen gyarapodik es no. ja es mi a hejzet azokkal az anyakkal akik elso perctol csak tapszert adnak a babajuknak mert nincs egy csepp tejuk se???na erre mit mondanak a nagy okosok?? en ismerek ojan anyukat. egyepkent 3 honapos a lanyom es tok egesseges.
2009. jan. 1. 23:52
 12/24 anonim ***** válasza:
79%
Tényleg sok "anyuától eláll a lélegzetem!!Azt senki nem állitja hogy rossz a tápszer, csak azt hogy amig tud próbáljon ki mindent hogy legyen teje!!!!!Én is iszom a Lactoherb teát nyakra-főrehogy legyen tejem és még van is,de van itthon tápszer is ha netán már a "csodaszerek"sem segítenének!!Ha tudnátok értelmezni a válaszokat nem fikáznátok egymást!A 3-al előttem szóló sem a tápszer ellen vall ha elolvasnátok rendesen!
2009. jan. 2. 01:28
 13/24 anonim ***** válasza:
Sziasztok. A 22.23-as válaszolónak igaza van teljesen! Ha kérdez egy kismama, akkor segítséget kér, nem cseszegetést, már bocsánat. Az almával követett el hibát, de gondolom nem tudta, hogy még nem kaphat gyümölcsöt a 3 hónapos babája. Ha tudta volna, nyilván nem ad neki, mert nem akarna neki rosszat. Most már tudja. Az ilyen kétségbeesett kérdések annak a hatása, hogy orrba-szájba megy a tápszer ellenesség, és a kismamák, akiknek kevesebb a tejük, már nem tudják, hogy mi is a helyes. Tudom, hogy ez nem válasz a kérdésre, én nem is tudok tanácsot adni, mert sajnos nekem is kevés már a tejem a babámnak, és tápszerrel kell pótolnom. De ha rákérdeztem a problémámra itt, legtöbbször jó tanácsot EZ ügyben nem kaptam, csak nyomták rám a szoptatást, pedig arra már mindent kipróbáltam, mégsem lett több a tejem. Ez van. Tápszerhez kellett nyúlnom, de már nem is izgatom fel a témán magam, mert a gyerekemet imádom, és nem akarom, hogy éhezzen. BÚÉK mindenkinek!
2009. jan. 2. 15:19
 14/24 anonim ***** válasza:
Bocsi, az előző vagyok. A 22:36-os válaszolót akartam az előbb írni, akivel egyetértek. Sziasztok.
2009. jan. 2. 15:20
 15/24 anonim ***** válasza:
41%
"Nagyon sajnálom hogy ilyen anyja van." ... mégis hogy lehet ilyet írni?Nem gondoljátok hogy túlzásba estek?Persze,nem volt jó gondolat az alma,de kétségbe van esve szegény.Ti meg úgy csináltok,mintha McDonaldsba vitte volna... Amúgy nem hiszem hogy egy kis almától baja lenne.Nekem is adtak (nem Édesanyám) 4hósan virslit,még mustárt is raktak rá,és itt vagyok,semmi bajom,beteges se vagyok.Ennyiért nem kéne rögtön meglincselni.Szerintem.
2009. jan. 2. 19:05
 16/24 anonim ***** válasza:
37%

Semmi baja nem lesz az almától az én keresztanyám már töltöttkáposztát evett ilyne idők korában és semmi baja. Én sem adnék tápszert a babámnak! A környezetedben nincs valaki aki ki tudna segíteni anyatejjel? Hol laksz??

Régen nem tartották, be ezt a 4 hónap előtt semmit nem ehet a baba dolgot, mégis egészséges szüleink és nagyszülleink vannak.

Nekem szerencsére sok tejem van és én is úgy volt, hogy kisegítek egy anyukát a lefagyasztottakkal, de szerencsére megindult a teje.

Ha van kedved, küld privibe.

2009. jan. 2. 23:09
 17/24 A kérdező kommentje:
na jó kösszszépen a válaszaitokat,AKKOR CSAK tömjétek táápszerrel a babáitokat!!had legyen jó nagy feje gyerekeiteknek!kivétel aki nem hurrogott le!egyet ne felejtsetek,régen nem volt tápszer ti okosok!ti már nagyon értetek ehez a témához!de lemerem fogadni,ti is meglettetek tömve ennyi idősen almával,söt szalonnával is!
2009. jan. 3. 17:15
 18/24 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de te vagy felháborodva? Én a második válaszoló voltam és azért írtam mert igenis szükségük van a babáknak anyatej híján a tápszerre még ebben a korban. Még akkor is ha elkezded a hozzátáplálást, hisz ez a te döntésed, de 1 éves korig akkor is kell neki napi minimum 2 tejalapú étkezés ami vagy anyatej, vagy tápszer, késöbb esetleg tejpép. És még valamit. Ha van valami amitől rosszul vagyok az az amikor a tápszeres babákra azt mondják hogy a tápszertől lett nagy a fejük. Ezt kissé tudatlanságnak tartom! Az én babám is tápszeres és még véletlenül sincs nagy feje és még van egy pár ilyen baba csak az én ismeretségi körömben, sőt olyan is van amelyiknek igenis nagy feje van pedig anyatejes. Csinálj akkor amit akarsz, de akkor ne tegyél fel kérdéseket itt, hanem keress egy hozzátáplálási táblázatot, mint pl ez: [link] és annak alapján etesd a babádat ha szerinted ez így jó, de azért azt kérdezd meg a gyerekdokidtól vagy a védőnödtől hogy jó-e az ha anyatej hiányában a babád semmilyen tejpótlást nem kap.
2009. jan. 3. 21:15
 19/24 anonim válasza:

Szia, miből gondolod, hogy alig van tejed? A természet sokkal jobban tudja a dolgát, mint azt mi gondoljuk.

Az alábbi linken nagyon sok hasznos infót találsz.

[link]

Tedd a picit mellre amilyen gyakran csak tudod, vagy amikor ő kéri. Ha a szopin kívül kap mást is, akkor kevesebb tejed fog termelődni, mert az agyad azt az infót kapja, hogy ami van, az sok.

Az én babám majdnem kilenc hónapos, soha nem tudtam fejni plusz tejet, alig jött valami; a melleim soha nem tűntek tejtől duzzadónak, és mégis, még most is alig tudunk bevezetni egyéb kajákat, mert ő még akár most is ellenne a kizárólagos anyatejen.

2009. jan. 5. 23:27
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de elcsodálkozok ilyen kérdéseken. Ha már tényleg nem elég a tejed, tehéntej ugye nem ajánlott, a bébiétel is még korai, ugyan mivel akarod táplálni a gyermekedet???!!! A tápszer igaz nem anyatej, de engem annak idején /8 évvel ezelőtt/ a gyermekorvos megnyugtatott, hogy ha már más megoldás nincs, szükség van rá, nyugodjak meg, mert sok minden benne van, amire egy pici babának szüksége van. Mint pl. vitaminok, ásványi anyagok.Nagyon jó orvos, bíztam benne mindig, sajnos azóta már nem a lakhelyünkön rendel. Feltétel nélkül elfogadtam amit mondott és nem is lett semmi baja a kislányomnak a tápszertől.Attól, hogy nem anyatejet kapott végig, mert nekem sem volt elég a tejem egy idő után, a kislányom nem lett betegesebb mint másé. Tudom, az anyatejes babáknak az immunrendszerét erősíti az anyatej, de nálunk nem jelentett gondot, hogy tápszeres baba volt. Tényleg, nem tudom, miért ódzkodnak ellene annyira, ha már nincs más megoldás.
2009. jan. 6. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!