Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sok anyuka miért érzi magát...

Sok anyuka miért érzi magát "bezárva" és magányosan, mialatt otthon van a babával, kisgyerekkel?

Figyelt kérdés

Azt elismerem, hogy pici babával (hacsak nem sír minden percben a babakocsiban) képtelenség hosszú időre ide-oda menni, mert folyamatosan készenlétben kell lenni, de egy 1,1,5 éves kisgyerekkel már azért bőven lehet menni bizonyos helyekre, nem?

Csak mert mostanában egyre többen mondják, hogy utálnak otthon lenni, alig várják, hogy visszamenjenek dolgozni.

Holott egyébként ez az időszak soha sem jön vissza a gyerekeknél.

2023. szept. 7. 18:43
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
86%

Pontosan. Nem vagyunk egyformák és innentől irreleváns a kérdés, mert a megélés szubjektív.

Ha engem megkérdeznek, én mindenkinek elmondom, hogy nem lesz több, mert iszonyatosan nehéz volt számomra az első év (és nem azért mert a gyerekem beteg lenne vagy extrém nehéz eset, hanem mert én nehéznek éltem meg és ez nem függ össze senki más megélésével)

2023. szept. 8. 17:20
 42/51 anonim ***** válasza:
78%
Egészséges gyerek is lehet naaaagyon fárasztó, ma csak 3-szor akart valamit magára borítani amíg készulodtunk a sétára,lecsapott egy hisztit mert megkapta azt amit akart(🤨), közben bele kell könyörögni a kaját ha olyan napja van. Sír mert fáradt de közben hisztizik mert nem akar aludni stb és ez egy normális nap. Tudtam hogy ez lesz és imádom q gyereket de azért néha szívesen kimennék a lakásból hogy elmehessek egy olyan kávézóba ahol csak felnőttek vannak. Ma örültem annak hogy vérvételen vagyok mert így egyedül sétálhattam haza nyugiban😅
2023. szept. 8. 17:23
 43/51 A kérdező kommentje:

Gratulálok a babához! :)

2023. szept. 8. 17:36
 44/51 A kérdező kommentje:

Én meg azon mosolygok, hogy te azt hiszed, csakis az tudhatja hogy mivel jár a gyereknevelés, akinek van.

🙂

2023. szept. 8. 17:37
 45/51 anonim ***** válasza:
88%
Én is azt hittem tudom milyen a gyereknevelés mert segítettem a tesóm nevelésében,aztán lett saját gyerekem...🤣 ha majd szülsz megtudod.
2023. szept. 8. 17:48
 46/51 anonim ***** válasza:
83%

"Miért panaszkodnak, ha ezt vállalják"?

Kérdező neked nincs gyereked ugye?

A gyerekemet nagyon szeretem, töbnyire minden anya így van ezzel, de kb évszázadok óta elvárás egy nőtől, hogy ha gyereke van adja fel magát és áldozza fel lelkét az anyaság oltárán ÉVEKIG. És csak 1 életed van. Nyilván ezek az évek sosem jönnek vissza, de részemről ne is jöjjenek köszönöm, mert attól, hogy anyja vagyok valakinek még ember is vágyakkal, szükségletekkel. Jól tud esni, hogy rohadjak meg egy-két óra egyedül (oké persze én vàllaltam a gyereket), de az apjával közösen, 2.rég elmúltak azok az idők, mikor be kéne zárkózni csak mert gyereket nevelek így igénybe veszek családi és külső segítséget is a gyermekfelügyelethez időnként.

2023. szept. 8. 19:01
 47/51 anonim ***** válasza:
100%

44 és akinek nincs gyereke az honnan tudhatná?lehet ezer rokonod akinek gyereke van,a sajátodat kell tudni nevelni ami ösztönbol jön.

Minden gyerek mas,nincs két egyforma gyerek.

2023. szept. 8. 19:28
 48/51 anonim ***** válasza:
100%
Azért vicces hogy tapasztalt anyukák válaszolnak te meg itt okoskodsz milyen is egy gyerekkel közben fogalmad sincs az egészről arról mekkora érzelmi és testi megprobaltatason megy keresztul egy anya.
2023. szept. 8. 19:54
 49/51 A kérdező kommentje:

"de kb évszázadok óta elvárás egy nőtől, hogy ha gyereke van adja fel magát és áldozza fel lelkét az anyaság oltárán ÉVEKIG. És csak 1 életed van. Nyilván ezek az évek sosem jönnek vissza, de részemről ne is jöjjenek köszönöm, mert attól, hogy anyja vagyok valakinek még ember is vágyakkal, szükségletekkel."

Hát persze, főleg inkább a 20. században volt ez nagy elvárás, hogy az anyukák csak és kizárólag a gyereküknek szenteljék az életüket, adják fel önmagukat, pedig ennek egyáltalán nem lenne szabad így lennie.

Az anyák is emberek, nem robotok.

Érzésekkel, hangulatokkal rendelkeznek.

2023. szept. 8. 19:57
 50/51 anonim ***** válasza:
85%

Jól van,ha te mondod biztos úgy van.

Köszönjük Emese!

2023. szept. 8. 20:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!