Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hedvig név tényleg kiszúrás...

Hedvig név tényleg kiszúrás lenne?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert láttam néhány kommentet e névről és azok zöme az volt, hogy cikiznék miatta, túl fiús meg ilyenek. De konkrét okot nem láttam, hogy miért cikizné bárki is e név miatt max a fiús dolog miatt de azt nem látom annyira vészesnek. Nekem a Hedvig mindig női név volt így lehet emiatt nem értem, de ha esetleg más lát bármi negatívot benne, megköszönném ha megosztaná. Vezetéknévhez természetesen illik. Amúgy vállalható név lehet? Kinek tetszik a név?

2023. szept. 6. 00:11
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
17-inkább te vagy frusztrált, mi frusztrációt latsz a kommentjében? én semmit max a tiedben..
2023. szept. 6. 16:34
 22/28 anonim ***** válasza:
65%

Én nagyon nem örülnék ha így hívnának. nekem rögtön egy 200 kilós szovjet díjbírkózónő ugrik be. Túl maszkulin, semmi szépséget, finomságot nem látok benne.

Hédi becézéstől meg sikítani tudnék, nem tudom miért, irritál.

2023. szept. 6. 16:43
 23/28 1112 ***** válasza:
0%

Nem olvastam a többi kommentet,csak a kérdést még.

De mé' ? az nem elég , hogy fiús? Majdnem tök úgy hangzik, mint a Ludvig. Olyan, mint a Noa, Mikolt, Adél, Gertrúd is egy picit.

Hiányzik belőle az a nőies lágyság , dallamosság.

De, ha megy mellé egy második, nagyon tipikusan női keresztnév; akkor tőlem mehet a hivatalos formában Hedvig; becézni Hédi az nagyon jó. :)

Viszont utána raknék még mindenképpen valami nagyon nőies nevet; ami egyértelműsíti a nemét mindenki számára. :)

Pl.Szofia,Anasztázia,Olívia,Katalin,Laura,Jusztina,Letícia,Marina,Marianna, Beatrix, Szimonetta, Júlia, Anett, Maja, Mia, Mirella, Viviána, stb

2023. szept. 8. 19:55
 24/28 1112 ***** válasza:
*bocsi,hogyha valakit megbántottam volna.
2023. szept. 8. 19:56
 25/28 1112 ***** válasza:
50%
*Tímea,Loretta is pl jó lehetne még mögé; meg még sok van
2023. szept. 8. 19:58
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Keresztanyám Hedvig, Hédinek becézik. Nekem tetszik ez a nêv.
2023. okt. 3. 09:49
 27/28 1112 ***** válasza:
47%
Nekem valami ilyen variációban tetszene, hogy pl Hedviga, Hedvinella, Hedvinda, Hedvinélia, Hedvítia, Hedvintia, Hedvínea, Hedvínia, Hedvinilla, Hedvinelda
2023. okt. 3. 11:30
 28/28 1112 ***** válasza:
*Vagy még pl esetleg, mintha láttam volna , az MTA összes név között; nem akarok megesküdni rá, de minthogyha láttam volna ilyet is, hivatalos névnek,hogy Adelheid/Heidi. De nem_biztos; de úgy rémlik, mintha.
2023. okt. 3. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!