Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hedvig név tényleg kiszúrás...

Hedvig név tényleg kiszúrás lenne?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert láttam néhány kommentet e névről és azok zöme az volt, hogy cikiznék miatta, túl fiús meg ilyenek. De konkrét okot nem láttam, hogy miért cikizné bárki is e név miatt max a fiús dolog miatt de azt nem látom annyira vészesnek. Nekem a Hedvig mindig női név volt így lehet emiatt nem értem, de ha esetleg más lát bármi negatívot benne, megköszönném ha megosztaná. Vezetéknévhez természetesen illik. Amúgy vállalható név lehet? Kinek tetszik a név?

2023. szept. 6. 00:11
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%

A szlávoknál egyébként a Hedvig férfinév, szóval nem tekinteném automatikusan tanulatlannak, aki férfinévnek gondolja.

Gyerekként (igen, a bagolyra :D) én is férfinévnek gondoltam, évek után esett le, hogy valami nem stimmel, mikor az alapítókról volt szó valamelyik kötetben.

Eszembe nem jutott volna, hogy Hedvig = Hédi, utóbbit persze ismertem.

Ettől függetlenül szép, különleges névnek tartom, szerintem nincs benne semmi ciki.

2023. szept. 6. 07:02
 12/28 anonim ***** válasza:
97%

A Hédi nagyon kedves név, listás is volt legutóbb. Mivel nem szeretem az anyakönyvezett beceneveket, azért Hedvig formában is versenyben volt. Aztán a galád fiú lett :D

Szerintem teljesen jó név, valóban van ennél trallalásabban nőies hangzású, de szerintem azért a többség tudja, hogy ez női név, csak itt direkt flexel a tudatlanságával mindig ugyanaz az 1-2 dinka.

A tragikus meg a kiszúrás az a Szüvellő meg az Életke, a Hedvig egy teljesen vállalható név.

2023. szept. 6. 07:50
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem tetszik, ezért nem is adnám a saját gyerekemnek, ugyanakkor nincs vele probléma, vállalható név. A Hédi becézés viszont szép, az tetszik.
2023. szept. 6. 08:18
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is inkább a Hédi becézés tetszik, a Hedviggel valahogy nem tudok megbarátkozni. Persze lehet, hogy ha ismernék egy szimpatikus Hedvig nevű nőt, akkor megtetszene a név is. Egyelőre csak a bagoly jut eszembe a névről, de nem gondolnám, hogy ez ciki lenne.
2023. szept. 6. 10:48
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyértelműen férfi név, mivel évekig volt egy Hedvig nevű fiú osztálytársam.

A Harry Potterből tudtam meg, hogy lány név (is lehet).

Erdélyben jártam iskolába.

2023. szept. 6. 11:25
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is tetszik, a Hédi becenév pedig kifejezetten aranyos, kedves, de becenév mivolta miatt azt nem adnám keresztnévnek. A Hedvig viszont felnőttként is vállalható. Nem ciki egyáltalán.
2023. szept. 6. 11:32
 17/28 anonim ***** válasza:
39%
7# ennyi frusztrációt egy helyen...
2023. szept. 6. 11:58
 18/28 anonim ***** válasza:
91%

11: az olaszoknál meg az ANdrea férfia név.

Nekem volt egy spinning oktató kollégám, aki Hedvig volt - mellette sikeres mountain bike versenyző. Mindenki szerette mert nagyon jó személyisége volt.

Nálunk listás volt a Hedvig is. Én nagyon szeretem.

2023. szept. 6. 13:04
 19/28 anonim ***** válasza:
0%
12es, a Szüvellő se rosszabb mint a Hedvig, de nekem mindegy ki hogy nevezi el a gyerekét, az ő dolga, a gyerekkel kell elszámolnia
2023. szept. 6. 16:33
 20/28 A kérdező kommentje:
10-És? Ezt nyilván mindenki tudja de ezel mit akarsz mondani, neked is írom hogy fejtsd ki mert ebből nem értem mit akarsz mondani...az hogy bagolyt is igy hívnják menő dolog nem gúny dolog, mások is irtak ezt
2023. szept. 6. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!