Hedvig név tényleg kiszúrás lenne?
A szlávoknál egyébként a Hedvig férfinév, szóval nem tekinteném automatikusan tanulatlannak, aki férfinévnek gondolja.
Gyerekként (igen, a bagolyra :D) én is férfinévnek gondoltam, évek után esett le, hogy valami nem stimmel, mikor az alapítókról volt szó valamelyik kötetben.
Eszembe nem jutott volna, hogy Hedvig = Hédi, utóbbit persze ismertem.
Ettől függetlenül szép, különleges névnek tartom, szerintem nincs benne semmi ciki.
A Hédi nagyon kedves név, listás is volt legutóbb. Mivel nem szeretem az anyakönyvezett beceneveket, azért Hedvig formában is versenyben volt. Aztán a galád fiú lett :D
Szerintem teljesen jó név, valóban van ennél trallalásabban nőies hangzású, de szerintem azért a többség tudja, hogy ez női név, csak itt direkt flexel a tudatlanságával mindig ugyanaz az 1-2 dinka.
A tragikus meg a kiszúrás az a Szüvellő meg az Életke, a Hedvig egy teljesen vállalható név.
Nekem egyértelműen férfi név, mivel évekig volt egy Hedvig nevű fiú osztálytársam.
A Harry Potterből tudtam meg, hogy lány név (is lehet).
Erdélyben jártam iskolába.
11: az olaszoknál meg az ANdrea férfia név.
Nekem volt egy spinning oktató kollégám, aki Hedvig volt - mellette sikeres mountain bike versenyző. Mindenki szerette mert nagyon jó személyisége volt.
Nálunk listás volt a Hedvig is. Én nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!