Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális ütemben nő a kisfiam?

Normális ütemben nő a kisfiam?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 hónapos lesz nemsoká és majdnem ugyanakkora mint az unokatestvére 7 hónaposan. Szintén kisfiú.

Vagyis nemsok különbség van köztük hosszúságban főleg.

Nekem ez furcsa, hiszen kisfiam amúgyis pici babaként született 3 kg-val és 50 cm-vel, amíg az unokatesó 4 kg volt 56 centivel.

Ez most normális? Mióta megszületett kisfiam hízott 2,5 kg-ot és nőtt 12 cm-t kb.

Szerintetek?

2023. szept. 1. 11:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Hát a doki szerint nem volt az, szerinte az csak egyre rosszabb lett volna a terhesség alatt, ezért vigyáznom kellett.

A védőnő szerint meg az volt, hogy ezzel nem kell foglalkozni.

2023. szept. 1. 11:52
 12/20 anonim ***** válasza:
91%
Ha az unokatesó 7 hónaposan csak 62 cm, akkor ő a kisebb a korához képest, nem a tiéd nagyobb.
2023. szept. 1. 11:52
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen, csak úgy érdekes, hogy vettem neki 62-es ruhákat és kinőtte 2 hét alatt, most 68-as kell neki már… gondolom azért megáll majd valamikor ez a gyors növekedés
2023. szept. 1. 11:55
 14/20 anonim ***** válasza:
82%

Fiam is, lányom is 63 centi volt 3 hónaposan (52 és 49 centivel születtek), egyik se magas, átlagosak a korosztályukban. Jellemzően 1-1,5 év környékén lassul a növekedési ütem.

Első évben 20-25-öt nőnek, utána 1 és 2 év között 10-15 cm, 2-3 év között már csak 5-8 és így lassul tovább a serdülőkori ugrásig.

2023. szept. 1. 12:19
 15/20 anonim ***** válasza:
21%

És a követekező hogy a kukacát méregeted máshoz?

Nem verseny de csak azt hajtogatod hogy az unokatesó.....

2023. szept. 1. 12:31
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A lányom és a barátnője között 5 hónap van a barátnője javára. Anyukával mi is jóban vagyunk, sokat voltunk együtt pici korukban is. A lányom születéskor kisebb volt, mint a barátnője, mikor ő 3 hónapos volt, akkor kb egyformák voltak, 6 hónapos korára ő volt a nagyobb már. Nálunk én 172 cm vagyok, az apja 175 körül. A barátnőnél anyuka alacsony, az apja 185 körül van. Végül a lányom 180 cm lett, a barátnője kb 165 cm. Szóval teljesen normális így a növekedés szerintem.
2023. szept. 1. 12:50
 17/20 NTBS ***** válasza:
100%
Teljesen normális ütemben nő.
2023. szept. 1. 12:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Inkább unokatesó nem nő.
2023. szept. 1. 21:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Lányom 4 kilóval született mint az unokatesó nálad. Nem is gyarapodott úgy a súlya meg a mérete, mint egy 3 kilóval született babának. Az első hónapban csak 400 grammot hízott. Védőnő és a gyerekorvos is megnyugtatott, hogy a nagy súllyal született babáknál ez sűrűn előfordul...mármint nekik nincs mit behozniuk súlyban. Már 11 éves azóta a csajszim, és minden rendben vele.

Kedves kérdező...minden baba más..semmit nem számít, hogy a Te három hós babád majdnem akkora mint a 7 hónapos. Genetikailag a nagyszülőktől is örökölhet. :) És a kisfiad súlya teljesen normális..az első pár hónapban havi 1000 gramm gyarapodás teljesen oké. Szerintem felesleges hasonlítgatni.

2023. szept. 2. 08:46
 20/20 anonim ***** válasza:
En 4 kilosan es 49cmrel szulettem.. es most itt vsgyon 20evesen es egyelore nincs semmi bajom, csak annyi hogy 157cmnel nem nottem tovabb :). Igaz minden ember mad de szerintem nincs gond
2023. dec. 5. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!