Normális ütemben nő a kisfiam?
Kisfiam 3 hónapos lesz nemsoká és majdnem ugyanakkora mint az unokatestvére 7 hónaposan. Szintén kisfiú.
Vagyis nemsok különbség van köztük hosszúságban főleg.
Nekem ez furcsa, hiszen kisfiam amúgyis pici babaként született 3 kg-val és 50 cm-vel, amíg az unokatesó 4 kg volt 56 centivel.
Ez most normális? Mióta megszületett kisfiam hízott 2,5 kg-ot és nőtt 12 cm-t kb.
Szerintetek?
Hát a doki szerint nem volt az, szerinte az csak egyre rosszabb lett volna a terhesség alatt, ezért vigyáznom kellett.
A védőnő szerint meg az volt, hogy ezzel nem kell foglalkozni.
Fiam is, lányom is 63 centi volt 3 hónaposan (52 és 49 centivel születtek), egyik se magas, átlagosak a korosztályukban. Jellemzően 1-1,5 év környékén lassul a növekedési ütem.
Első évben 20-25-öt nőnek, utána 1 és 2 év között 10-15 cm, 2-3 év között már csak 5-8 és így lassul tovább a serdülőkori ugrásig.
És a követekező hogy a kukacát méregeted máshoz?
Nem verseny de csak azt hajtogatod hogy az unokatesó.....
Lányom 4 kilóval született mint az unokatesó nálad. Nem is gyarapodott úgy a súlya meg a mérete, mint egy 3 kilóval született babának. Az első hónapban csak 400 grammot hízott. Védőnő és a gyerekorvos is megnyugtatott, hogy a nagy súllyal született babáknál ez sűrűn előfordul...mármint nekik nincs mit behozniuk súlyban. Már 11 éves azóta a csajszim, és minden rendben vele.
Kedves kérdező...minden baba más..semmit nem számít, hogy a Te három hós babád majdnem akkora mint a 7 hónapos. Genetikailag a nagyszülőktől is örökölhet. :) És a kisfiad súlya teljesen normális..az első pár hónapban havi 1000 gramm gyarapodás teljesen oké. Szerintem felesleges hasonlítgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!