Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális ütemben nő a kisfiam?

Normális ütemben nő a kisfiam?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 hónapos lesz nemsoká és majdnem ugyanakkora mint az unokatestvére 7 hónaposan. Szintén kisfiú.

Vagyis nemsok különbség van köztük hosszúságban főleg.

Nekem ez furcsa, hiszen kisfiam amúgyis pici babaként született 3 kg-val és 50 cm-vel, amíg az unokatesó 4 kg volt 56 centivel.

Ez most normális? Mióta megszületett kisfiam hízott 2,5 kg-ot és nőtt 12 cm-t kb.

Szerintetek?

2023. szept. 1. 11:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
34%
A védőnő mit mond?
2023. szept. 1. 11:31
 2/20 A kérdező kommentje:

Azt mondta, hogy ez így normális, de azért látom rajta,hogy ez nem mindennapi.

Mondjuk elég nagy apuka,193 cm viszont én elég alacsony vagyok.

2023. szept. 1. 11:33
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Normális, az első évben nagyon sokat és nagyon gyorsan nőnek. A súlya és a hossza is az alsó-középső alja határokon van a hivatalos táblázatok szerint.
2023. szept. 1. 11:33
 4/20 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen átlagos, vagy átlag alatti, inkább a hivatalos adatok szerint.
2023. szept. 1. 11:35
 5/20 anonim ***** válasza:
82%

De gondolom az unokatestvérnek más az anyja meg az apja, szóval tök más genetikával rendelkezik.

Sok esetben a kisebb súllyal született babák az első időszakban gyorsabban híznak. Amúgy abszolút nem volt pici baba, 3 kilóval tök normális volt a súlya.

Az egyetlen ami itt nem normális, hogy máshoz hasonlítgatod a fiad. Nekem mindegy igazából, de ha így folytatod meg fogsz őrülni, hogy Pistike már szavakat mond és 10 hónaposan járni kezdett, bezzeg a te fiad még ki se ült, mi a baja?! Semmi! A védőnő és a gyerekorvos fogja jelezni, ha probléma van.

2023. szept. 1. 11:35
 6/20 anonim ***** válasza:
90%
Az nem sokat számít, hogy hány centivel született. Mi hárman vagyunk tesók, jóval nagyobb baba voltam mint ők és én lettem a legkisebb
2023. szept. 1. 11:37
 7/20 A kérdező kommentje:

De unokatesónál is magas az apuka és anyuka sem olyan alacsony mint én.

Nekem az a furcsa, hogy közel ugyanakkora mint a másik baba 7 hónaposan.

De rendben, akkor ez így normális

2023. szept. 1. 11:38
 8/20 anonim ***** válasza:
81%
Miért kell felülbírálni azt aki tisztában van ezzel? Jól mondja a védőnő. Nem hallottál még arról, hogy eltérű ütemben fejlődnek a gyerekek? Egy átlagos hét hónapos súlya 6-10 kg egy átlagos három 5-8 kg. Vannak egybe eső tartományok. Ez nem verseny, minden gyerek saját ütemben fejlődik.
2023. szept. 1. 11:43
 9/20 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy verseny kedves utolsó? Vagy kötekedni jöttél ide?

Attól még az átlagot meg lehet kérdezni, hogy a védőnő azt mondta normális. Bár a védőnőm a 6,7-es vércukor értékemre is ezt mondta, hogy normális, a doki szerint meg nem az.

2023. szept. 1. 11:46
 10/20 anonim ***** válasza:
78%
Az is normális, éh gyomorral 7 mmol felett kell aggódni.
2023. szept. 1. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!