Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gond, ha a 11 hetes babám...

Gond, ha a 11 hetes babám átalussza az éjszakát? Egyszerre 7-8 órákat alszik.

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy örülhetek-e ennek, vagy baj, hogy ilyen sokat alszik egyszerre ilyen fiatal korában..ráadásul miután reggel felkel enni, simán vissza alszik még 2-3 órára.

Illetve nem lesz rossz hatással a tejtermelésre, ha annyi időn keresztül nem éri inger a cicit?

Nappal mondjuk 1,5-2 óránként eszik, bár mindíg csak 6-7 percet, utána nem kér többet, elfordítja a fejét, a kis kezével tolja el a cicit és ha próbálgatom visszatenni a szájába, akkor sírni kezd, jelezve, hogy nem akar többet enni. Nem tudom, hogy az is mennyire van rendben, hogy ilyen kevés ideig eszik egy-egy alkalommal, bár az is igaz, hogy a tejem jön jól és nyeli is ügyesen. Mondjuk hízik szépen, 3400 grammal született, 10 hetesen mértem utoljára, már 5850 gramm volt.

Napközben is alszik még kb 3 alkalommal 1-2 órát, a reggeli vissza alváson kívül.

Eddig is jól aludt éjszaka, eleinte 3-4 órát aludt egyszerre, az első hónapban, utána 5-6 órát és most kicsit több, mint egy hete 7-8-at. Aggódnom kellene, hogy baj van, hogy ennyit alszik, vagy merjek örülni neki? Én keljek fel éjszaka fejni, hogy akkor is érje inger a mellem? Mit gondoltok?

(Félreértés ne essék, semmit nem dicsekvésből írtam, sokkal inkább aggodalomból, mivel első baba, nagyon nem tudom, hogy mi számít normálisnak, főleg, hogy eddig a körülöttem lévőket inkább arról hallottam panaszkodni, hogy éjszaka egy csomószor felkel enni a baba, nehezen alszik vissza, alig tudnak aludni tőle…annyira csak ezt hallottam mindenhonnan, hogy a terhesség alatt végig ez volt az egyik legnagyobb félelmem, hogy nem fogok tudni eleget aludni hónapokig és mi lesz velem, hogy fogom bírni?)

2023. aug. 31. 06:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem baj. Örülj neki. Majd jön az alvás regresszió.
2023. aug. 31. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!