Gond, ha a 11 hetes babám átalussza az éjszakát? Egyszerre 7-8 órákat alszik.
Nem tudom, hogy örülhetek-e ennek, vagy baj, hogy ilyen sokat alszik egyszerre ilyen fiatal korában..ráadásul miután reggel felkel enni, simán vissza alszik még 2-3 órára.
Illetve nem lesz rossz hatással a tejtermelésre, ha annyi időn keresztül nem éri inger a cicit?
Nappal mondjuk 1,5-2 óránként eszik, bár mindíg csak 6-7 percet, utána nem kér többet, elfordítja a fejét, a kis kezével tolja el a cicit és ha próbálgatom visszatenni a szájába, akkor sírni kezd, jelezve, hogy nem akar többet enni. Nem tudom, hogy az is mennyire van rendben, hogy ilyen kevés ideig eszik egy-egy alkalommal, bár az is igaz, hogy a tejem jön jól és nyeli is ügyesen. Mondjuk hízik szépen, 3400 grammal született, 10 hetesen mértem utoljára, már 5850 gramm volt.
Napközben is alszik még kb 3 alkalommal 1-2 órát, a reggeli vissza alváson kívül.
Eddig is jól aludt éjszaka, eleinte 3-4 órát aludt egyszerre, az első hónapban, utána 5-6 órát és most kicsit több, mint egy hete 7-8-at. Aggódnom kellene, hogy baj van, hogy ennyit alszik, vagy merjek örülni neki? Én keljek fel éjszaka fejni, hogy akkor is érje inger a mellem? Mit gondoltok?
(Félreértés ne essék, semmit nem dicsekvésből írtam, sokkal inkább aggodalomból, mivel első baba, nagyon nem tudom, hogy mi számít normálisnak, főleg, hogy eddig a körülöttem lévőket inkább arról hallottam panaszkodni, hogy éjszaka egy csomószor felkel enni a baba, nehezen alszik vissza, alig tudnak aludni tőle…annyira csak ezt hallottam mindenhonnan, hogy a terhesség alatt végig ez volt az egyik legnagyobb félelmem, hogy nem fogok tudni eleget aludni hónapokig és mi lesz velem, hogy fogom bírni?)
Örülj neki
Nekem is aludt ennyi idősen egész éjjel
Négy hónapos korában romlott el az alvasa ami tartott egész 10 hónapos koráig
Szóval most örülj neki,mert lehethogy pár hét múlva már nem fog ilyen jól aludni
Dehogy baj!
A "túl sok" alvás a legelején lehet baj, ha mondjuk besárgul, és az evés rovására megy, de ilyenkor már örülhetsz :)
Legalábbis addig, ameddig tart, hisz bármikor borulhat...
(Az én fiam is hamar átaludta az éjszakákat, már lassan egy éves lesz, és csak pár napos borulások voltak, el se hiszem 😀)
Másfél éves kislányom Megint fent volt 1 órát éjjel.
Tedd össze a kezed és aludj!
Ez tök normális. Idősebb korosztálytól szoktam pont azt hallani hogy neki még ez a fura hogy kb egész nap fent van a kislányom.
Ugye nálunk éjjel egyszer kel de amúgy végig alussza. Nappal viszont csak 3x alszik 1-2 órát. 2 hónaposan viszont fél órákat aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!