Havasi Gyöngyvér név hogy tetszene?

Elég idétlen.
De ha neked tetszik, add. Úgysem fogja senki a szemedbe kritizálni. Maximum ha a gyereked találkozik egy-egy rosszindulatú gyerekkel az iskolában, akkor lesz "baj" ebből a névből.
De melyikből nincs...lassan 30 éve, hogy oviba jártam, de még most is szarul esik, hogy az ovi udvarán gúnyoltak. Pedig nem egy extra a nevem, Zsuzsi, de a "Zsuzsika puzsika, lába közt a muzsika" azóta sem mosodott ki az agyamból.

Röhöghetsz a Gyopárkán, de a Havasi Gyopárka még mindig sokkal jobban hangzik, mint a Havasi Gyöngyvér.
Gyöngyivel sokkal másabb. Vagy akár Györgyivel, Virággal stb.

Havasi Gyöngyvér nekem valahogy nem tetszik. Érdekes, de nekem picit ez a verzió erőltetettnek hangzik valamiért ebből a névből. Érdekes, hogy a virágnévvel meg pont nem lenne , úgyértem, a Havasi Gyöngyvirág-ra gondolok. :):)
Amúgy, esetleg ; mind a kettő mellé adnék egy másodi keresztnevet; egyiknél, hogy mérsékelje, másiknál, hogy kiegészítse. :):)
Pl
Diána
Dalma
Dóra
Dorina
Dorotina
Dorottya
Klaudia
Nóra
Mónika
Olívia
Renáta
Felícia
Jolanda
Donatella
Jázmin
Zília
Zita
Hilda
Matilda
Karolina
Cecília
Angéla
Angelika
Angelina
Debóra
Erika
Bella
Klementina
Jozefa
Jozefina
Daniella
Damira
Damarisz
Damarilla (ezt most fejlesztettem ki véletlenül;de szerintem jól hangzik. :):) )
Egyébként Amarillával is jó. :):)
Lívia
Ticiána
Tatjána
Zsófianna
Amélia
Gabriella
Valentina
Noémi
Paulina
Teodóra
Flóra
Florentina
Florina

Szerintem szép név.
Akik itt leszólják, leginkább csak az a bajuk vele, hogy nem tetszik nekik a Gyöngyvér név, de ez egyéni ízlés kérdése. A vezetéknévhez jól illik.
Amúgy az Olivér is divatos mostanában, arra mégsem hozzák fel, hogy jaj, benne van a "vér" szó.

Nekem tetszik.
Egy Cserei Gyöngyvért ismerek, csodaszép neve van szerinte. Sikeres, imádnivaló nő.
A vér nem a vérre utal a névben, hanem a testvér rövidítése. A név jelentése ugyanis gyöngytestvér.
Az Olivér sokkal rosszabb. A Gyöngyvér csodaszép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!