Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Gyöngyvér...

Mi a véleményetek a Gyöngyvér névről, milyen hölgyre asszociáltok a név hallatán?

Figyelt kérdés

2022. szept. 19. 09:04
A kérdező szavazást indított:
Szépnek, különlegesnek tartom
Nem tartom szépnek
41 szavazat
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
92%
Egyetemen volt egy Gyöngyvér nevű szaktársam. Lassú felfogású, inkább a saját belső világában élő furcsák kis lény volt, de jószívű és kedves. Én nem adnám ezt a nevet emiatt, de ez a ti döntésetek. Az biztos, hogy viszonylag ritka név most.
2022. szept. 19. 09:07
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 4 Gyöngyvér ismerősöm van

1 karakàn erős személyiség

2 szintén, de rosszindulattal párosítva

3 nagyon szimpatikus kedves, határozott nő

4 lassú, antiszoc. csaj volt

De a név tetszik nekem, de nem adnám

2022. szept. 19. 09:21
 3/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm 💜
2022. szept. 19. 09:22
 4/30 anonim ***** válasza:
93%
Én soha nem adnám. Nem is értem hogyan keletkezhetett. Gyöngy és vér?
2022. szept. 19. 09:24
 5/30 A kérdező kommentje:

Arany János név alkotása, azt jelenti Gyöngytestvérek.

Igen, el hiszem, hogy fura 🤗

2022. szept. 19. 09:29
 6/30 anonim ***** válasza:
84%

Általános iskolában volt ilyen nevű osztálytársam. Évekig nem értettem (6-9 évesen kb), hogy hogy a fenébe lehet a gyöngynek vére, vagy mi ez egyáltalán. A Napsugár meg Virág nevű osztálytársaimat legalább értettem.

Szóval nekem azóta mindig ez jut eszembe, hogy mekkora kavalkádot okozott a fejemben. Egyébként nem szeretem a becéző neveket, virágneveket stb, így nem adnám, és a becézése se tetszik (Gyöngyi). Külföldön se tudnának szerintem mit kezdeni vele. (Amilyen elvándorlási ráta van, mindenki jobbat tesz szerintem a gyerekének, ha nem Rezsőnek meg Zselykének nevezi, hanem valami nemzetközinek...)

2022. szept. 19. 09:35
 7/30 A kérdező kommentje:
Ebben van némi igazság, nekem sem tetszik a becézése. 😅
2022. szept. 19. 09:38
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik, egy karakán, határozott csajszit képzelek el ezzel a névvel.

Az meg, hogy külföldön mit tudnak kimondani... igazából kis erőfeszítéssel bármit :)

2022. szept. 19. 09:50
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon tetszik, én szívesen adtam volna a lányomnak, de a férjem leszavazta (merthogy szerinte olyan, mint egy metálzenekar neve a "vér" miatt).

De tény és való, hogy nem a legnépszerűbb nevek közül való, kevesen vannak, akik ájuldoznának tőle.

2022. szept. 19. 10:25
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy Gyöngyvér ismim, de szerintem pont ugyan olyan mint az 1 hozzászólóé. 😃
2022. szept. 19. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!