Olvassátok el lécci?
Aki hasonló helyzetben volt. Fiam 11 hónapos nem mászik, csak kúszik, a babakocsiban már hónapok óta ül itthon eldől...négykézláb már sokat van. Feltérdel. Járunk gyógytornára a dévényes szerint enyhe hypotónia. Egyébként aranyos, mosolygós baba.Nagyon nyurga fiúcska:) jelenleg másfél évesnek nézik mindenhol és akkora ruhákat is hord. Pápát int meg cuppant, utánoz, de nem adja oda amit kérek és nem mutogat. Első gyerek és nagyon aggódom. Szóval a kérdés, hogy aki járt hasonló cipőben, hogy a gyermeke ennyi idősen gyakorlatilag csak kúszott az behozta és szellemileg teljesen rendben volt?
Nem tanácsokat várok hanem tapasztalatokat
Nagyon köszönöm
10 hós elmult mikor elkezdett mászni a fiam.
kb annyit mutogatott mint a tiéd,most 2 éves lesz és minden szót mond,utánoz.Ülnie azért kéne,de a dévényest miért nem kérdezed meg?engem megnyugtatott,mi is jártunk hozzá.
Szia!
Fiam 11 hónaposan kezdett mászni,kúszni kilenc hónaposan.Ahogy elkezdett mászni, másnap felült.Felállni hamarabb felállt,mint mászott, illetve nem borult el, ha felültettem tíz hónapos kora óta.Most 13 hónapos, még nem jár csak a bútorok körül, illetve ha fogjuk a kezét.Szellemileg teljesen rendben van,korának megfelelő.Hetente kétszer járunk gyógytornára vele,és neked is azt javaslom, hogy keress fel egy neurológust, mert szüksége lenne a fiadnak egy kis tornára.Az enyémnek nagyon lazák az ízületei,ezért halad lassabban.A neurológus majd megnézi, hogy van e valami hasonló nálatok is.A torna nagyon sokat használ, szellemileg és testileg is fejleszti.
KÖSZÖNÖM a gyors válaszokat. Járunk tornára heti egyszer
a gyógytornász azt mondta semmi baja még az sem baj, hogy nem ül..azt mondja, hogy sokkal rosszabbak vannak ő picit lustább . már voltunk a neurológián is ott is rendbe mondták. Ha hívom csak akkor jön, ha kedve van. Ha azt kérem adjon puszit azt egyből ad:)
csak aggódom mert más gyerek ennyi idősen gyököt von - mármint a szülő szerint...és őszínte leszek ez frusztrál...
Szia!
Még sokat nem tudok mondani, de 10 hósan csak kúszik. Nemrég jutottunk Dévényre, 2szer voltunk. Azóta néhanéha 4kézlábra áll, de még nem az igazi. Sehogyan sem tud ülni!
A kiságyban térdelésbe felhúzza magát, ennyi.
Nem integet, nem tapsol. A szája be nem áll.
Minket a gyerekdoki küldött el neurológiára 9 hónaposan, és a neurológus utalt be tornára. Szellemileg, neurológiailag rendben, csupán hipotón, nagyon gyenge.
A gyógytornász azt mondta, hogy mivel szellemi sérülése nincs a gyereknek, mindent fog csinálni, csak picit később. Ő úgy saccolja, hogy 15 hósan fog elindulni. Hát meglátjuk.
Amúgy az én kisfiam sem pici. Most 10 hónaposan 85 cm és 10 kg. A bátyja sem volt kicsi ennyi idősen, na de ekkora ő sem volt:) A felső ruhatáruk ugyanaz... Csak a nadrágok más méretűek.
Üdv: Gabi
utolsó vagyok...
most olvastam a kommentedet...
Nem szabad hasonlítani más gyerekhez a Tiédet!
Én is bele estem ebbe a hibába. Bár jelen esetben ez nem volt hiba. Mondtam mindig a dokinknak, hogy a nagyobbik gyerek ennyi idősen már ezt meg azt csinált, de legyintett. Holott a gyógytornász szerint hallgatnia kellett volna a dokinak ránk, mert vannak előjelei, ha egy baba hipotón. Pl. fél évesen forgott, de se alkartámasz, se semmi egyéb nem volt. A fejét is kb akkorra tudta rendesen tartani. És ez mind előjel volt, csak a dokink nem foglalkozott vele.
Most már beletörődtem, hogy nem hasonlítom a tesóhoz. Ő ennyi idősen már felült, felállt és kapaszkodva lépegetett. A pici meg még mászni sem tud... Ez van, majd behozza a lemaradását.
Minden jót Nektek!
aranyosak vagytok igazán csak tudjátok mindenhol...már áll? már mondja, hogy anya? már süt süti pogácsát?:(((((
de nagyon figyelmes szereti a zenét, szeret labdázni, a formabedobót ami olyan ha bedobja zenél de rájött hol kell megnyomni a gombot és már nem dobja be mert amúgy is zenél... de olyan kis gondolkodós gyerek pl. ő azt nézi, hogyan van összerakva a hinta,
Szia!
Szerintem ne aggódj. Az én fiam 2 éves, és igaz, hogy korán kezdett járni (direkt nem írom le, hogy mikor), DE mutogatni, csak másfél évesen kezdett. Puszit úgy két hónapja ad. Dobni egyáltalán nem dobja a puszit. És beszélni sem beszél még. Egyedül enni, inni, most tanult meg a bölcsiben néhány hete. Ha hívom csak akkor jön ha éppen olyan kedve van, de általában nincs olyan kedve.
Szóval minden gyerek más ütemben fejlődik.
Jajj vannak tulzások....ne hasonlitsd,tudom nehéz,mert én is ezt tettem.
15 hósan kezdett csak lépegetni egyedül...
szépen beszél,de nem mondatokban,viszont láttam már gyereket aki tisztán beszélt mondatokban 20 hósan,de olyat is aki két évesen csak ööö-zött.(elsö voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!