Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szülés utáni hotel van Magyaro...

Szülés utáni hotel van Magyarországon?

Figyelt kérdés
Van nálunk olyan lehetőség, hogy a szülés után az anyukák a gyermekágyas időszakban el tudjanak menni egy ilyen hotelszerű helyre ahol van csecsemős, nővér, szoptatási tanácsadó, főznek a friss anyukára, segítenek neki az altatásban, a mellre rakásban és a pihenésben? Csak mert szerintem ez tök jó lehetőség lenne, akár 1-2 hétre is, de lehet már van is ilyen Magyarországon csak én nem tudok róla. Kinek mi a véleménye? Szívesen mentél volna ilyen helyre szülés után?
2023. aug. 15. 13:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
81%

Elő van írva, hogy szenvedni kötelező? Lehetőleg egyedül?

Igen, valami íratlan szabály. Minél többet szenvedsz, annál jobb anya vagy... Érthetetlen. 🤷🤦

2023. aug. 15. 14:30
 12/27 anonim ***** válasza:
95%
A magánkórházban kb ez van az első napokhoz. Utána meg ha van rá pénzed, fizethetsz takarítót/szakácsot/bébiszittert, meg amit akarsz, de igen, ha nem akarsz megdögleni az első időszakban, akkor mindenki telibe köpköd majd, hogy minekszültél, meg milyenanyaazilyen. Mindezt amúgy simán féltékenységből vagy rosszindulatból.
2023. aug. 15. 14:32
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
Én mondjuk alig vártam, hogy végre otthon legyek, mert sajnos egy hetet ráhúztunk sárgaság miatt. A legjobb az lenne, ha otthon kapnánk meg ezeket a dolgokat. Álmodik a nyomor. :D
2023. aug. 15. 14:36
 14/27 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem nem sok értelme lenne egy ilyennek. Sokkal nagyobb kereslet lenne akár egy házhoz menős csecsemős nővérre, aki otthon segít az anyukának.

Nekünk szerencsénk van, jó anyagi helyzetben vagyunk, de eszembe se jutna ilyen hotelbe menni. Magánkórházban fogok szülni, takarítónő segít rendbentartani a házat, és ha nagyon nem lesz időm főzni akkor rendelünk, de ennyi segítség szerintem elég. Szoptatási tanácsadót is lehet hívni házhoz ha szükség van rá. El nem tudom képzelni azt a szitut hogy ilyenkor a frissen szült anyuka ne haza vágyna a saját otthonába, hanem egy hotelbe :D

2023. aug. 15. 14:46
 15/27 anonim ***** válasza:
93%
Hollandiában hasonló a kraamzorg rendszer, csak épp otthon vagy. A verloskundige, aki alapvetően szülésznő az első pár napban x órát tölt a frissen szült nő otthonában és ott azt q feladatot látja el, amire épp megkeri az anyuka
2023. aug. 15. 14:47
 16/27 anonim ***** válasza:
86%

Dehogy van itt ilyen.

Bár sokan biztosan igénybe vennék, én nem tartozom közéjük. Örültem, hogy otthon lehetek, és nem is érezném magam kényelmesen, ha idegenek előtt kellene szülés utáni állapotban lennem. A családi lét meghittebb, nekem erre szükségem volt.

2023. aug. 15. 14:47
 17/27 anonim ***** válasza:
93%
Én magánklinikán szültem, a szülés utáni napok pont ilyenek voltak. Hol ez jött segíteni, hol az, isteni volt a kaja is. Viszont még így is alig vártam, hogy végre mehessek haza :D
2023. aug. 15. 14:51
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkét szülés után vágytam haza a megszokott környezetbe...biztos nem mennék máshova.
2023. aug. 15. 15:06
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Hotel nincs, de hívhatsz házhoz gyermekágyi segítőt, aki végzett szakember, és segít ellátni a babát.
2023. aug. 15. 15:10
 20/27 anonim ***** válasza:
96%
Biztosan nem venném igénybe. Alig vártam, hogy a saját kuckómban legyek újra a kórház után. Ha nem sajnálnék egy csomó pénzt egy ilyen számomra felesleges szolgáltatásra, akkor is inkább felvennék egy segítő bábaasszonyt otthonra egy hónapra.
2023. aug. 15. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!