Böbi kérdése:
Magyarországon szállodában mely alkalmazottaknak illik/szoktak borravalót adni és mennyit?
Figyelt kérdés
(Sosem voltam szállodában, fogalmam sincs mi az etikett.)2022. okt. 12. 19:17
1/9 anonim válasza:
Nem elég drága a szállás?
Soha eszembe nem jutott adni borravalót.
2/9 anonim válasza:
Nem szoktak adni. Az etiketthez még végképp semmi köze...
3/9 anonim válasza:
Valet parking, hordár, szobalány, pincér, pultos. De ne vidd túlzásba, ezek közül az első kettőnél megszokott, többinél abszolút opcionális.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2022. okt. 12. 20:23
5/9 anonim válasza:
Ahogy 3-as írja. Csak kiegészítem, hogy a felső kategóriás szállodákban van valet parking és hordár. Ahova a magyar középosztály szeret járni, pl. egy jó 4 csillagos wellness szálloda, ott nincsenek ilyenek. Ott magadnak parkolod le az autót és magad viszed fel a bőröndöt a szobába. (Vagy lehet, hogy lehet kérni segítséget, de nekem még soha nem ajánlották fel maguktól.)
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! (5)
2022. okt. 13. 19:31
7/9 anonim válasza:
Ha 4 csillagos szállodánál magasabb osztályba járnék, akkor biztos hogy nem olvasék ilyen szenny oldalakat...😆
8/9 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es! Már miért ne olvasnál Te is? Mitől változna valakinek az ízlése, szellemi igénye az anyagi helyzetével együtt?
2022. okt. 20. 01:38
9/9 anonim válasza:
Hordárnak szokás adni, de Magyarországon nem jellemző a hordár, még az 5* szállodákban sem. Görögországban pedig volt hordár 4*-os szállodában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!