Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyod a babádnak, hogy Bebe...

Hagyod a babádnak, hogy Bebe tv-t nézzen? Ha igen mennyi ideig és hány hónapos a baba?

Figyelt kérdés
2010. okt. 13. 22:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én másfél évesem teljesen "rá van kattanva". Hozza a távirányítót és mutogat a tv felé, hogy baba-baba. És én igen, engedem nézni, max fél, háromnegyed órát és akkor is általában úgy, hogy ül az ölemben és közben magyarázok neki, hogy mi micsoda. Lehet, hogy ezért elítélendő vagyok, de ha szereti, miért ne nézze egy kicsit.
2010. okt. 13. 22:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
nálunk pici kora óta megy a tv, de ehhez képest nem nagyon érdekli. A reklámokat szereti, a híradót, és mostanában a Lominit. 1 éves a fiam.
2010. okt. 13. 23:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom most 10 hónapos. Nagy ritkán kapcsolok a Bebére, a zenéjét nagyon szereti, és megbűvölve nézi. Egy időben etetés közben azt kapcsoltam be, mert akkor legalább egyfelé nézett, és automatikusan tátotta a száját, és nem minden mással foglalkozott az evés helyett. De ez csak egy átmeneti időszak volt, nem akartam rászoktatni.

Napközben általában megy a tévé, halkan, de inkább a Natgeo Wild. Ott jó kis természetfilmek mennek, pl. egy órán keresztül csak egy tigrist mutatnak, egész közelről is. Alszik, mosakszik, lopakodik vadászik. Ilyenkor szólok, ott a tigris, elefánt stb., nagyon szereti. Van egy plüss párduca (gepárd, jaguár, mindegy, valami foltos), és egyszer egy ilyet mutatták közelről. Odaraktam mellé, és mutattam, látod ugyanaz, és kapkodta a szemét a játék és a tévé között, és látszott rajta, hogy látja a hasonlóságot, a foltos bundát. Ez jó móka, és szerintem tanulás is, de nagyon kicsi részét töltik ki a napnak.

Ma a baba-mama klubban pont a tévézésről volt szó, már nagyobb, 2-3 éves gyerekek kapcsán. Azt mondták, ha a háttérben megy a mese, az is eljut a tudatáig. És egy gyereknek minden mese nagyon új, a képek, színek, történet, neki komoly "meló" feldolgozni az új információkat. Egy gyereknek mindenképpen - szó szerint - le kell mozognia a mesét, amit látott. Vagy lerajzolni, eljátszani, csak hogy kiadja magából az új élményeket. Példának mondták, ha egy gyerek ágyban fekvő beteg, és egész nap csak mesét néz, gyakran előfordul, hogy fizikailag reagálja le, kézremegés jelentkezik, mert nem volt ideje feldolgozni az új információt, helyette jött egy újabb és újabb rajzfilm, ez teljesen lestresszelhet egy gyereket. Nagyon érdekes előadás volt.

2010. okt. 13. 23:04
 4/13 anonim ***** válasza:
38%

Sziasztok!

Épp azért, amit az utolsó írt (túl sok információ még egy két-három évesnek is) nem túl jó, ha korábban sok tv-t néz a baba. Persze nálunk is be van kapcsolva a tv, mivel nekem meg szükségem van az új és friss információkra! :-)

Nálunk úgy van, hogy ha a baba a játszószőnyegen van, akkor engem lát, de a tv-t nem, így tudom nézni.

Ha mozgunk a lakásban, akkor van, hogy odanéz, de nem ragad le rajta. Amikor nagyritkán mégis, akkor inkább kikapcsolom.

2010. okt. 13. 23:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is imádja :) Én engedem, hogy nézze, mert ilyenkor legalább tudok főzni, takarítani stb. Segítségem nincs, így csak ez a megoldás van. 16 hós
2010. okt. 13. 23:46
 6/13 anonim ***** válasza:
Nálunk hol be van kapcsolva a tévé, hol napokig nincs is.. De érdekes, az én másfélévesem 1 percet nem bírna előtte ülni, állandóan mozgásban van. Én el nem tudom képzelni, mikor lesz, amikor legalább 10 percre leköti. (???)
2010. okt. 14. 00:23
 7/13 anonim ***** válasza:
Kb. olyan 6 honapos kora ota nezi, szinte minden nap olyan 10 percet. Imadja. Most 14 honapos. Neha mar nezunk minimaxot is, hogy lasson parbeszedet es elmeselt tortenetet is.
2010. okt. 14. 01:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

nálunk a Hupikék törpikék a favorit. 9 hónapos a lányom, általában este kapcsolom be, amikor már nyűgösebb, így könnyebben bírja fürdésig. néha csak azt nézi, de van, hogy közben eljátszogat vagy egyedül vagy velünk. amit megfigyeltem, ha énekeljük neki napközben, akkor mindig jókat mosolyog, tehát megismeri a zenéjét.

reggel is bekapcsolom a Tv-t, de csak néha-néha pillant rá, egyébként pakol rendületlenül, valamikor háttal ül a Tv-nek és úgy játszik.

szóval nem tudom, hogy mennyire káros, vagy nem káros, de azt hiszem, hogy az ő életükben ez valamennyire természetes, hiszen mi is nézzük, ők ebbe születtek bele, csak túlzásba nem szabad vinni.

2010. okt. 14. 06:44
 9/13 anonim ***** válasza:
52%
ez gyerek függő is,mert az én 20 hónapos fiam,nem szereti a tv meséket.Van pár dvd-je,elmó meg Halász J.azokat elnézi,de azt sem végig.őt nem kötik le a mesék.mondjuk nem is vagyunk nagy tv nézősek,csak reggel egy rövid ideig,meg este a híradóra kapcsoljuk be,igy lehet nem szokta meg annyira.de max 40 percig engedném neki nézni,ha szeretné.Egészen piinek meg nem.
2010. okt. 14. 07:35
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Az én babám 11 hónapos és nálunk is be van kapcsolva nap közben. Mi mást nem nézünk csak mikor már letettük aludni.

Úgy hallottam, jó nekik ha zenét hallanak, és ez kifejezetten babáknak való zene. Nem nagyon szokott ránézni, csak evés közben köti le, és estefelé mikor már nyűgösebb akkor próbálom ráterelni a figyelmét. Úgy veszem észre, hogy vannak kedvencei és ha annak a zenéjét meghallja odanéz és elkezd nevetni.

2010. okt. 14. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!