Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tudok játszani a babámmal?

Mit tudok játszani a babámmal?

Figyelt kérdés

3,5-4 hónapos babával mit tudnék játszani?

Többnyire egésznap egyedül vagyok vele itthon,most hogy ilyen meleg van nem opció hogy kint legyünk.Van hogy napközben alig alszik,így néha hosszúak a napok.

2023. júl. 11. 17:32
 1/3 anonim ***** válasza:
89%

Ami legkezenfekvobb az a mondókázás, éneklés.

Interneten is van millió ötlet, hogy milyen "játékok" jók egy ekkora babának.

2023. júl. 11. 17:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém imádta ebben a korban, ha egy plüssel, pelenkaronggyal repült a kezem fölötte, közben düzzsögtem, majd gyorsan a pocakja, vagy az arca felé közelítettem. A pockjához ha hozzányomkodtam az adott dolgot, azon nagyokat vigyorgott.

De szerette nézni a redőny lyukain beszürődő fényjátékot is.

Ha letettem a földre akkor hosszan elnézett egy egy színes, vagy fekete fehér könyvet.

Mondjuk ő rengeteget volt, van földön, mindenhová vittem magammal, és tettem le a földre. A konyhában az asztal alá felkötöttem egy csörgő zörgő plüss labdát, azt simán elpüfölte.

Persze közben rengeteget beszéltem hozzá.

Amikor testkontaktos játékokat játszottunk, azok közül nagyon imádta ha feküdtem a hátamon és röptettem a fejem felett, közben énekeltem, mondókáztam neki.

Szerette az ölbeni mondókákat amikor vagy a lábát, vagy a kezét kellett mozgatnom.

De sok "tapizós" mondókát, éneket találtam ki én is neki.

Szerette, amikor ő a hátán feküdt, én pedig négykézláb fölé álltam és csak mondogattam, hogy megeszem a fulet, orrát, arcá stb és mindig ráhajoltam a mondott testrészre.

Sokat sétáltam vele pl a lakásban.

Vagy üvegmatrica festékből rajzoltam mindenféléket és felragasztottam őket az erkély üvegajtajára, vagy a hálószoba sima ajtajára és letettem eléjük a babám, ő meg 10-20 percekig is elnézte.

Most a melegben krepp papír csíkokat vágtam a ventilátorra, és azok színesek, zörögnek, jó móka neki nézegetni, mosolyog, sikkantgat nekik.

Hosszú madzaggal lufikat kötöttem a csillárra, majdnem a földig lógnak, azokat a kereszthuzat mozgatja reggel és este, néha meglehet őket püfölni.

Akármilyen zenére táncolunk nagyon sokat, azt is szereti, szinte mindig elalszik. De tényleg akármilyen zenére, Gryllus Vilmos, Iszkiri, Pokolgép, Lad Gaga, Mozart, Rednex.

2023. júl. 11. 20:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Mondókázás, éneklés, ringatas-ölbeli játékok

Képes könyvek nézegetése / kemény fedeles, fürdőskönyv

Amúgy szerintem többre mész, ha hagyod kicsit egyedül. A környezetébe teszel 2-3 kis játékot (csörgő, tapis labda, rágóka) vagy egy leporellot kihajtogatsz felállítva és hagyod, hogy felfedezze a környezetét

Így nyáron pl megmutathatod neki a virágokat, a kezével megsimíthatja, megszagolgathatja, ha odatartod az orrához.

Kis tálcába tölthetsz egy kevéske vizet, abba pacsálhat/ rakhatsz a vízre vmi habszivacs formát, ami úszik a vizen, hogy nézze (ezt fújhatod/meglökheted h mozogjon, és lássa ezt)

Ilyesmik

2023. júl. 12. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!