Férjem szerint kell víz, szerintem nem?
Ti ebben hogy egyeztetek meg ha felmerült?
Nagyon husi a babánk és meg van ijedve hogy mi van ha elhízik és ilyen marad. Hiába mondom neki, hogy elfogja nőni, nem lesz semmi baja. Olvasson kicsit a témában. Olvasni nem hajlandó mert hogy biztos hülyeség ami a neten van.
(Nem a felületes netes cikkeket akartam vele elolvastatni). Rám hallgatni nem hajlandó.
3 hónapos a kicsi, teljesen anyatejes.
Az biztos, hogy amelyik gyereknek figyelembe veszik evésnél a saját igényeit, sokkal valószínűtlenebb, hogy majd túleszi magát, ergo túlsúlyos lesz.
Amelyik gyereket időre és mennyiségre etetik, sosem tanulja meg, mik a valós szükségletei.
Nálunk kisgyerekként ment az érzelmi zsarolás, miért nem eszünk. Egy nagyszülői hétvégén képesek voltak a szüleink 1.5-2 óra különbséggel mindkét nagyszülőnél megebédeltetni minket, amelyik nagyszülőhöz másodiknak mentünk, kiverte a hisztit, miért nem vagyunk éhesek, persze, csak a másik mamánál eszünk. Muszáj volt ott is enni egy hatalmas adagot, rá egy órára már sütivel taktált a mama. Emlékszem, a hányás határán voltunk sokszor.
Aztán persze mind túlsúlyosak voltunk. Mai napig nem tanultam meg, mennyi az elég nekem, érzelmi evő voltam/vagyok. Akkor tudtam fogyni, súlyt tartani, ha számoltam a kalóriát.
Nem hülyeség az sem amít a 27-es ír.
Egyébként engem nem nyaggat vele, mindig mondja hogy majd leadom, ő így is szeret.
Amit te írsz 31-es az sajnálatos, hogy ez megtörtént.:/
Engem is mindig nyaggattak hogy egyek, egyek kiskoromban. Az unokaöcsémet tömték ő rendesen megsínylette, mert tényleg nagy darab lett, még kiskorú.
Egyébként csecsemöként szerintem ez még nem korlátozható hogy mennyit ehet. Én legalábbis nem akarom, ezt tartom normálisnak hogy akkor eszik amikor éhes.
Hozzátáplálásnál ott azért már lehet korrigálni meg vizét adni.
Nem kell semmit korrigálni akkor sem, ha normális dolgokat eszik, nem hízik el. Nehogy azt mond, elvennéd előle az almapürét, nehogy sokat egyen! Vagy kiszámolnád, mennyit ehet.
A kontrollált etetés, akár túl sok, akár túl kevéd, káros. Minél hamarabb ösztönözni kell az önálló evésre, akkor is, ha csak maszatol, és garantáltan nem eszik többet, mint kéne.
Az is melegágya az étkezési zavarnak, amikor a túlsúlyos szülő betegesen fél, hogy kövér lesz a gyereke, ezért beosztja a gyerek ételét. Egy egészséges, mozgékony gyerek nem fog elhízni, ha normális ételt tesznek elé, és hagyják, hogy annyit egyen, amennyit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!