Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túlságosan féltem? Nem merem...

Túlságosan féltem? Nem merem elengedni a kezét!

Figyelt kérdés
14 hós a lányom,már megy egyedül,meg tud fordulni,le tud hajolni,és felállni.Ott tartok,hogy még mindig kompban van,mert nem merem a kezét elengedni,a főzni,mosogatni pedig ugye kell.Attól félek,hogy elesik,és nagyon összetöri magát.Mikortól merjem elengedni?Szerintem én vagyok a hibás,nagyon féltem...
2010. okt. 13. 14:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell tanulnia esni!!! Hagyd!!!
2010. okt. 13. 14:47
 2/17 A kérdező kommentje:
Már sokszor leteszi maga elé a kezét,de még nem mindig,és olyankor fejre esik.Ettől féltem...
2010. okt. 13. 14:48
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tanul meg most esni,később csak rosszabb lesz.Arról nem is beszélve,hogy ha agyon félted,pszichésen sem teszel jót a gyereknek.Önállótlan lesz és nem fog tudni megbirkózni az élet nehéz dolgaival.
2010. okt. 13. 14:49
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell már neki a komp, minek, megy már, csak hátráltatod a mozgásában. Bizonytalanul megy még, vagy sokat esik azért félted? Egyébként én hagynám már magától közlekedni a lakásban. Lányom későn kezdett el elindulni (18 hósan), de pár napos vezetgetés után már magától ment szépen. Persze, volt, hogy elesett, de mindig a hátsójára csücsült. Ha félted, hogy valami éles sarokba, stb. üti a fejét, akkor barikádozd el azokat a helyeket.
2010. okt. 13. 14:51
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az én babám 11 hónapos, de én nem tettem eddig bébikompba. 1 hete már oda vissza kóricál egyedül és néha bizony elesik, de ez a járástanulással jár. Nálunk járólap és padlószőnyeg van, de mindkettőn megtanult esni, maga elé teszi a kezecskéit.

Szerintem ne korlátozd a babád mozgásigényét/mozgásterét, mert csak neki teszel vele rosszat. Hidd el, előbb utóbb megtanul esni. Sőt: lesznek még komolyabb esései, pl. majd ha biciklizni tanul, vagy mászókázik stb.

2010. okt. 13. 14:54
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor már kicsi is nekik ált. a bébikomp.Hagyjad nem baj ha esik,mert ha most nem tanul meg esni,késöbb egy esésnél lehet nagyobb baj,ha mondjuk nem tud esni és nagyobb korában oviban nagyobbat esik mondjuk.
2010. okt. 13. 15:05
 7/17 A kérdező kommentje:

Hát igen...tudom,hogy igazatok van,de rendesen ver a víz,annyira félek,mikor egyedül megy.Már abszolút nem fogja a kezemet hetek óta,csak a nyakán a ruháját fogom.Nem esik sokat,érzem,hogy biztos,csak néha mikor esik,látom,hogy na itt a fejét is beütötte volna,és akkor féltem.Ő is leteszi már gyakran a kezét,csak nem mindig...lehet épp azért,mert érzi,hogy fogom.

De ugye nem esnek akkorát,hogy nagyon összetörjék magukat?

2010. okt. 13. 15:05
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 13 hónapos, mászik, kapaszkodás nélkül leguggol, feláll, bútorok mellett kapaszkodva megy, állásból leül. SOHA nem kell kísérgetni, vezetgetni, mászva mindenhova eljut, a lakásban leginkább a berendezést kell félteni, hogy nehogy összetörjön valamit, játék közben, magára kiválóan tud vigyázni. Ritkán esik el. Járatni nem járatom, pedig már feláll, percekig megáll egyedül, és utánna leül. Szóval a kompot mellőzd, játsszatok sokat a földön, csalogasd, hogy másszon is, ha az eddig kimaradt, mert azzal fejlődik az egyensúlyérzete, meg biztonságosabban tud majd esni. És új dolgokat mindig csak akkor gyakoroljon, ha már egyedül is tudja, te ne csináltasd vele (ne járasd).
2010. okt. 13. 15:13
 9/17 anonim ***** válasza:
84%

hagyd már menni légy szíves azt a szegény gyereket!!!

meg kell tanulnia menni!

mikor mosogatsz stb..akkor tedd kompba és mikor végeztél rögtön vedd ki.

2010. okt. 13. 15:59
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ők még "gumiból" vannak! Ha nem hagyod, hogy megtanuljon elesni, akár úgy is, hogy egyszer jobban megüti magát, soha nem fogja megtanulni!! Ha most nem tanulja meg, később nem fog tudni rendesen esni és mindig nagy baleset lesz a vége! Ugyan már, a túlzott féltés többet árt!!!
2010. okt. 13. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!