Egy pár hónapos baba hosszúkás fejformája genetika vagy mert oldalt fekve alszik?
Figyelt kérdés
A laposfejűségből indultam ki.2023. júl. 5. 18:22
1/8 anonim válasza:
Ha egy preferált oldala van, amin rendszeresen alszik, akkor ellaposodhat az az oldal.
2/8 anonim válasza:
Nem, a hosszúkás fejforma nem az oldalt fekvéstől alakul ki, hanem vagy genetika, vagy - mivel nem írtál pontos kort és nem ismert a szülés módja - a szülés közben szerzett deformitás, ami még bőven alakulhat.
3/8 A kérdező kommentje:
Természetes úton született, kerek feje van, de most már hosszúkás, 3,5 hónapos.
2023. júl. 5. 19:19
4/8 anonim válasza:
Az én babámnak is nagyon hosszú fejecskéje volt (ráadásul fejdaganata is volt, de az kb. szülés után 1-2 nappal elmúlt). Aztán elkezdett gyarapodni is, meg gondolom ez élattani alakulás is, szerintem 3-4 hónapos korára nagyon cuki kerek pofija lett :)
5/8 anonim válasza:
Én keréknek látom a kislányom fejét, de oldalt fekszik. Talán egy picit lett hosszúkásabb, de ez tényleg nagyon minimális.
3,5 hós.
6/8 anonim válasza:
A mi babánk szinte csak oldalt szeret aludni, már 10 hónapos. Nagyon szép kis formás, kerek feje van. Szerintem genetika.
7/8 A kérdező kommentje:
Senkinek sincs hosszúkás feje a családban ezért is furcsállom a genetikát, de elhiszem.
2023. júl. 6. 15:40
8/8 anonim válasza:
A hason altatott gyerekeknek tipikusan hosszúkás feje, nekik általában úgy is marad, megismerni őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!