Melyik név illene a legjobban a vezetéknévhez a felsoroltak közül?
Vezetéknév: Szántó
Nevek: Lenke, Liza, Petra, Zoé, Júlia, Ibolya, Zselyke. :)
Köszi, ha válaszolsz.
A Zoé és a Zselyke illik nekem legkevésbé a vezetéknévhez, bár névként magukban nem rosszak, de én a másik négyből választanék.
Személyes kedvenc nekem is a Szántó Júlia, manapság szerintem a nemessége pont a viszonylagos egyszerűségében rejlik, nagyon tetszik :)
Felnőttnek kellően komoly (pl. egy középkorú Zselyke olyan furcsa lenne nekem) kislányként pedig jól lehet becézni.
Szántó Petra Júlia
Na ez jól hangzik.
A többi név nekem nagyon nem.
De nem az én gyerekem.
Liza,Petra,Ibolya,Zselyke passzolnak hangzásban szerintem; többiek nem.
Egyébként Liza nekem kicsit külföldies+becenévszerű
Petra név-imádnám ha így hívnának
Ibolya-név; öregesnek találnám , nem érezném jól magam ezzel a névvel, de amúgy rendben van ez is.
Zselyke-gyerekesnek, komolytalannak, dallamtalannak, nőietlennek találnám; ha a végén az utolsó hangot a-ra módosítjuk; úgy már tetszene nagyon;úgy már kapna egy dallamot, egy kis ragyogást, fényt, nőiességet, szépséget ez a név, tehát úgy, hogy Zselyka. Az már hasonlóan szépen cseng, mint pl a Lejla. Mondjuk a Zselyka a-val a végén már talán nem illik annyira a vezetéknévhez. :D ^^
De szóval mindegy, Petra lennék. Az a név nagyon menő, az egyik legmenőbb. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!