Mennyire kell a lázmérőt felnyomni a lányom végbelébe hogy megmérjem a lázát?
Hát egy kisbabánál elég nehéz feladat és remélem tudod, hogy az értékből le kell vonni 0,5-öt.
A védőnőm szerint szerint jobb ha legalább 3 centire nyomod be a lázmérőt, mivel a végbélből automatliusan úgy is kinyomódik és érdemes fogni közben a végét, ki ne csússzon. Öt perc elég szokott lenni.
Szia!
Én max 1 centire dugom be! Összeszorítod a popsiját, akkor nem csúszik ki.
Érdemes digitális és rugalmas végű! lázmérőt venni.
3 centire semmiképp ne dugd fel szerintem, én ilyet még nem hallottam, hogy automatikusan kilökődik... sőt! Az van ráírva a miénkre, hogy ha úgy érzed, hogy valamibe beleütközött, azonnal állj meg! Nagyon könnyű ott belül felsérteni valamit és nem tudhatod, hogy épp milyen akadályba ütköztél. Szóval csak óvatosan!
3 cm mélyen mér pontosan a lázmérő, nekünk ez vált be. De azt is megfigyeltem, már, hogy amikor a dokinál vagyunk akkor az orvos is sokkal jobban betolja a lázmérőt, ha éppen a lázára kiváncsi.
Most ennyi jutott eszembe. További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!